Vieri stao na Bobanovu stranu: Gazidis je kukavica...
Foto: EPA

Komentarisao krizu u Milanu

Vieri stao na Bobanovu stranu: Gazidis je kukavica...

Proslavljeni italijanski fudbaler Christian Vieri komentarisao je haos koji trenutno vlada na San Siru.

Sve je, podsjetimo, počelo nakon što je Zvonimir Boban javno otkrio kako mu je Ivan Gazidis radio iza leđa, a tim potezom Hrvat je sebi potpisao "smrtnu presudu", barem kada je riječ angažman u Milanu.

Na Gazidisovo insistiranje Boban će biti maknut s funkcije glavnog operativca na San Siru, a među onima koji su se odvažili da prokomentarišu cijeli slučaj je i Christian Vieri, koji je kroz karijeru imao priliku igrati za Milan.

"Boban je napravio pravu stvar. Nije Gazidisov posao da razgovara s drugim trenreom. Ko je uopšte on? Šta on radi u Milanu? Oko tih stvari se trebaju brinuti Boban i Maldini", kazao je Vieri za Medasetov show Tiki Taka.

Nastavio je hvaliti Bobana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nije mogao preći preko toga. U životu moraš imati mu*a, biti muškarac, a Boban je upravo to. Stvar je u tome da je jedan tip kukavički išao raditi drugome iza leđa, a drugi nije lutka na koncu, ima karakter i reći će ti sve u lice", dodao je.

Italijani tvrde Gazidis već ima spremnu zamjenu. Navodno bi u Milan trebao stići Michael Emenalo, čovjek koji je bio tehnički direktor u Chelseaju i Milanu, a zamišljeno je da se nadopunjava sa Ralfom Ragnickom koji će imati potpuno slobodne ruke u koncipiranju klupske sportske politike.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi