Boban i Maldini objasnili igračima zašto odlaze
EPA

Puklo poslije samo nekoliko mjeseci

Boban i Maldini objasnili igračima zašto odlaze

Zvonimir Boban i Paolo Maldini napuštaju Milan, javljaju italijanski mediji.

Mnogo bure u tamošnjoj javnosti izazvao je intervju koji je dao Boban, a u kojem je optužio izvršnog direktora Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa, a epilog cijele priče su - otkazi.

Naime, Milanov CEO je odlučio maknuti Bobana te Paola Maldinija sa funkcija glavnih operativaca na San Siru, a Italijani javljaju kako je samo pitanje trenutka kada će tu informaciju Rossoneri potvrditi i na svojim zvaničnim stranicama.

Nije tajna kako se duo Boban-Maldini nije najbolje slagao sa Gazidisom, a da je došao kraj saradnji potvrđuje i to što su legendarni fudbaleri danas bili u Milanellu kako bi se oprostili s igračima i stručnim štabom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Objasnili su im situaciju i rekli im da odlaze", pišu na Apeninima.

Gazidis navodno već ima "svoje" direktore, a odlučan je i u tome da na mjesto trenera postavi Nijemca Ralfa Ragnicka umjesto Stefana Piolija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Katastrofa..zimus je prodano (kasirano)za 50-60 mil. ,dovedeni besplatni veterani,niti jedan igrač.Maldini i Boban su uspjeli od ****eta pitu napravit',da bi se najavila daljnja rasprodaja na ljeto.Taj fond Elliot ili kako već je obična skupina lihvara,kamatara i ogromno je zlo koje je zadesilo Milan.Nikakve veze nemaju s fudbalom,nikakav interes osim izvlačenja novca iz kluba koji živi od stare slave.Ne vidim dobro rješenje za voljeni klub,osim uz uplitanje politike i tjeranje lihvarske ekipe iz vlasništva(ne bi bilo prvi put u Italiji).Ne poznajem klub koji momentalno ima bolje operativce od Bobana i Maldinija(svaka čast Ragnicku,dobar je).Prodavati(kasirati) prvu postavu,a navlačiti besplatne u tim radi prodaje....da....ali ne i u AC Milanu.Teška,gadna situacija...ne može se to samo tako dati u ruke grupi bankara,nije to peta Argentinska liga pobogu...Zvoni i Paolu kapa do poda!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi