Vijest dana stiže sa Old Trafforda

De Gea potpisao

Vijest dana stiže sa Old Trafforda · Zvanično

E. Škorić

Španski golman David de Gea i zvanično je potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom.

David De Gea potpisao je novi dugoročni ugovor s Manchesterrom, što znači da u klubu ostaje najmanje do ljeta 2023. godine. Postoji mogućnost produženja na još godinu dana.

David (28) pridružio se Unitedu 2011. godine i dosad je upisao 367 nastupa. Na Old Traffordu je osvojio Premier ligu, FA kup, Liga kup, Evropsku ligu i Community Shield.

„Bila mi je privilegija provesti osam godina u ovom sjajnom klubu, a prilika da nastavim karijeru u Manchester Unitedu prava mi je čast. Otkad sam stigao ovdje, nisam mogao ni zamisliti da ću igrati preko 350 utakmica za ovaj klub. Moja je budućnost fiksna, sve što želim je pomoći ovom timu da zajedno postigne ono za što vjerujem da možemo i ponovno osvojiti trofeje", rekao je De Gea po potpisu ugovora.

"Kao jedan od starijih igrača u momčadi, želim biti lider i pomoći mladim igračima, tako da oni znaju što znači 

ovdje. Još uvijek smatram da moram postići puno više u klubu i istinski vjerujem da Manchester United može graditi na klupskoj tradiciji uspjeha i nagraditi naše navijače za njihovu podršku".

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea se povezivao s Real Madridom i dugo je odbijao potpisati novi ugovor s Manchsterom, a na kraju je pristao i po svemu sudeći postaće jedan od najplaćenijih igrača ovog kuba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Plakao da ide u Real i usro se na kraju, da si presao, bilo bi uvijek sam zelio biti dio ovog kluba. bla bla bla....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi