TOŠK protiv Čapljine želi ovjeriti tri boda iz Konjica, Olimpik dočekuje neugodni Travnik
Nova uzbuđenja na terenima Prve lige Federacije BiH, nastavljaju se za vikend.

Drugo kolo Prve lige FBiH

TOŠK protiv Čapljine želi ovjeriti tri boda iz Konjica, Olimpik dočekuje neugodni Travnik

E. Oštraković

U subotu i nedjelju na rasporedu su utakmice drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvo kolo donijelo je nekoliko zanimljivih i pomalo neočekivanih rezultata, a sigurno nas mnogo uzbuđenja čeka i u drugom kolu.

TOŠK se na otvaranju sezone prošetao Konjicom, te je ostvario pobjedu od 3:0, a ta tri boda želi ovjeriti na svom terenu. U goste im dolazi uvijek nezgodna ekipa Čapljine, koja dugi niz godina jako dobro zna zatvoriti prilaze svome golu u gostima. Oni su kiksali u prvom kolu na svom terenu protiv Budućnosti koja im je uzela bod, te sigurno imaju imperativ da se kući vrate neporaženi.

Zvijezda je u u prvom kolu donijela bod sa teškog gostovanja iz Bihaća (1:1), a u subotu je pred njima novi izazov jer ponovo gostuju, ovaj put kod Rudara u Kaknju. Rudar je pružio jako dobru partiju na gostovanju u Orašju i uprkos minimalnom porazu mogu biti zadovoljni igrom. Kakanjci najavljuju pohod na tri boda od prve minute.

Ekipa GOŠK-a u prvom kolu gostovala je kod Radnika u Hadžićima gdje je nakon preokreta ostvarila pobjedu. U drugom kolu na svom terenu dočekuju ekipu Slavena iz Živinica koja je u prvom kolu na svom terenu minimalno poražena od Olimpika. Gabeljani definitivno imaju ulogu favorita, no to trebaju i potvrditi.

Novajlija u ligi ekipa Budućnosti iz Banovića startala je jako dobro. Naime, oni su u prvom kolu uzeli bod na iscrpljujućem gostovanju u Čapljini. Njihov naredni protivnik je ekipa Goražda koja je u prvom kol u na domaćem terenu ostvarila tijesnu pobjedu protiv Metalleghea iz Jajca. Očekuje se otvoren i zanimljiv meč.

Orašje je u prvom kolu uspjelo upisati minimalnu pobjedu protiv Rudara, a u drugom kolu su ponovo domaćini. Ovaj put u goste im dolazi ekipa Radnika iz Hadžića, a domaća ekipa u ovoj utakmici sigurno želi nova tri boda.

Ekipa Bratstva iz Gračanice je u prvom kolu doživjela, uz Igman, najubjedljiviji poraz. Slavio je Travnik, na Piroti, protiv Gračanlija i to sa 3:0. Upravo ove dvije ekipe, Bratstvo i Igman, koje su doživjele najveće poraze sastaju se u drugom kolu u Gračanici. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe nakon poraza u Goraždu na savom terenu dočekuje ekipu Jedinstva koja je u prvom kolu na svom terenu odigrala neriješeno protiv Zvijezde. Jajčani će tražiti prve bodove na svom terenu, dok i Vlado Jagodić sigurno ima svoju računicu.

Olimpik je golom Zebe uspio ostvariti pobjedu na gostovanju kod Slavena u Živinicama, a u drugom kolu na svom terenu dočekuju novajliju u ligi, ekipu Travnika koja je u prvom kolu sa 3:0 savladala Bratstvo. Veziri imaju mladu ekipu, dok Olimpik nije ni približno kvalitetan kao prošle sezone.

Promo

Top Komentari

Aldin Neki
Ti novinaru znaš da Olimpik ni približno nije jak kao prošle sezone? Novinari u pokušaju.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi