Pozitivna atmosfera u ekipi Dinama: Stigle ohrabrujuće vijesti pred duel protiv Villareala
FOTO: EPA

Modri će pokušati da produže evropsku bajku

Pozitivna atmosfera u ekipi Dinama: Stigle ohrabrujuće vijesti pred duel protiv Villareala

H. Zilić

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras će pokušati produžiti evropsku bajku.

Modri gostuju Villarealu u revanš utakmici četvrtine finala Evropa lige, nakon poraza u prvom meču rezultatom 0:1.

U taboru Dinama vlada optimizam pred ovu utakmicu, a trener Damir Krznar je izjavio kako se njegova ekipa neće predati i da vjeruje da će svi igrači biti spremni. Najviše ga trenutno brine Arijan Ademi, ali vjeruje da će biti spreman za večerašnji duel jer su stigle ohrabrujuće vijesti od medicinskog tima.

"Nadamo se da će Ademi biti spreman, znamo svi kakav je karakter i šta znači za ekipu. Pravi je vođa i da nije njega ne bismo dogurali ovako daleko. Atmosfera je odlična, posebno nakon pobjede protiv Lokomotive. Vratili smo se na vrh HNL-a i prate nas pozitivna razmišljanja. Budemo li na našem nivou, neće biti problema, pobijedit ćemo", rekao je Krznar.

Dinamo je u četvrtini finala nadoknadio zaostatak od 2:0 protiv Tottenhama, tako da Modri znaju recepte protiv timova iz Liga petice. S druge strane Žuta podmornica Evropa ligu vidi možda kao i ulaznicu za Ligu prvaka naredne sezone, jer su u La Ligi daleko od TOP 4.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sigurno je da nas večeras očekuje zanimljiv duel koji počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti nizozemski sudac Makkelie.

Kladite se u kladionici Mozzart na meč Villarreal - Dinamo. Kvote su jako primamljive, a prognozu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi