Villarreal konačno pobijedio, prvi put još od septembra

Prekinut crni niz u La Ligi

Villarreal konačno pobijedio, prvi put još od septembra

Navijači Villarreala su večeras konačno dočekali pobjedu svog kluba u La Ligi, na koju su čekali još od 26. septembra i duela sa Athletic Bilbaom.

Jedan od najneuspješnijih nizova Žute podmornice u novoj historiji konačno je prekinut u susretu 13. kola protiv Real Betisa, u kojem je Villarreal na svom terenu slavio sa 2:1.

Ključni trenuci utakmice desili su se početkom drugog poluvremena. Igrao se 52. minut kada je Moreno zabio za 1:0, da bi samo dvije minute kasnije Chukwueze povisio na 2:0. Oba puta je asistent bio Santi Cazorla.

Sve što je Betis uspio uraditi do kraja utakmice je utješni gol Lo Celsa iz 90. minute, kojim je samo ublažen poraz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villarreal je prvom domaćom pobjedom u ovoj sezoni La Lige 'pobjegao' iz opasne zone i sada je 16. sa 14 bodova. Betis zauzima 14. mjesto sa dva boda više.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi