Vincent Kompany novi trener Bayerna!
Belgijanac preuzima najveći njemački klub (Foto: Andrew Yates Sportimage)

Dogovorena odšteta

Vincent Kompany novi trener Bayerna!

Midhat Šljivak

Belgijanac Vincent Kompany novi je trener minhenskog Bayerna.

Nakon duge potrage minhenski Bayern je konačno našao novog trenera. To je Belgijanac Vincent Kompany.

Rukovodstvo najvećeg njemačkog kluba dogovorilo je s Burnleyjem odštetu za 38-godišnjeg stručnjaka. Ona iznosi 12 miliona eura i preostalo je da Belgijanac stavi potpis na ugovor.

Tu neće biti nikakvih problema. Kompany je već dogovorio trogodišnju saradnju do 2027. godine i već u narednih nekoliko sati će vjerovatno doputovati u Minhen.

Vincent Kompany je prethodne dvije godine vodio Burnley. S ovim timom je ispao iz Premier lige u sezoni koja je iza nas.

Oglasi

Prethodno je od 2019. godine vodio Anderlecht. Jedno vrijeme je bio igrač-trener, a od 2020. godine je sjedio na klupi.

Kompany je poznato lice iz svijeta fudbala. Godinama je nastupao za Manchester City, a nosio je dres Anderlechta i HSV-a.

Nekada sjajni defanzivac tako će povesti Bavarce u novu sezonu. Ova koja je iza nas bila je izuzetno neuspješna jer su ostali bez trofeja pod vodstvom Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rukovodstvo tima iz Minhena dugo je tragalo za čovjekom koji bi preuzeo klub. Pregovaralo se s brojim poznatim imenima iz svijeta fudbala, ali Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Roger Schmidt, Oliver Glasner, Ralf Rangnick, te nekoliko drugih trenera odbilo je doći u Minhen.

Na kraju su se okrenuli dovođenju Kompanyja. On je odmah pristao doći u Bayern, dogovor s Burnleyjem je nakon nekoliko dana pregovora postignut i preostala je samo formalna realizacija posla.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Respekt za svakog ko osvoji Championship.
1 0
Sdk15
A zbog čega ta negativnosti?? Sta su predhodna dva trenera uradila??? Bajernu treba trener koji ima ime, koji je bio zvijezda, a ne samo običan igrač, koji je napravio karijeru, prica 5 jezika. Vama četvorici negativaca se javim na kraju sljedeće sezone, napravio sam screenshot profila... Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi