Anderlecht sa dvojicom trenera u novu sezonu

Kompany doveo pojačanje iz Cityja

Anderlecht sa dvojicom trenera u novu sezonu

M. Šljivak

Belgijski velikan Anderlecht u novoj sezoni će na klupi imati dvojicu trenera.

Ulogu igrača-trenera će od naredne sezone u ekipi iz Brisela imati dugogodišnji fudbaler Manchester Cityja Vincent Kompany, ali njemu iz Cityja stiže i dodatna pomoć.

Ulogu trenera u belgijskom klubu imat će i Simon Davies, koji je prethodnih šest godina radio u plavom dijelu Manchestera kao trener rezervi i omladinskih selekcija.

On je sa Anderlechtom potpisao ugovor do 2022. godine i sa Kompanyjem će imati za cilj da vrati ovaj klub u vrh belgijskog fudbala.

Iza najvećeg tima u ovoj zemlji je očajna sezona. Nakon gotovo šest decenija nisu uspjeli da ostvare plasman u Evropu i to je navelo rukovodstvo tima da potraže druga rješanja u trenerskoj ekipi.

Uspjeli su na kraju u klub vratiti legendarnog Kompanyja. On će u narednoj sezoni imati ulogu trenera-igrača i sigurno je da će donijeti veliku sigurnost u odbranu ovog tima.

Sigurno je da će Davis dodatno ojačati trenerski dio tima, ali ovaj 45-godišnjak nema velikog iskustva u seniorskom fudbalu.

Uglavnom je radio sa rezervama Cityja i mladim ekipama, a u dva navrata je vodio Chester City.

Ipak, važi za jako dobrog stručnjaka, a vidjet ćemo šta će novo donijeti Anderlechtu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti