Vincent Kompany završio karijeru

Kraj jedne ere

Vincent Kompany završio karijeru

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Vincent Kompany danas je objavio zvanično da završava svoju igračku karijeru.

Ovaj 34-godišnji defanzivac prošlog ljeta je napustio Manchester City i vratio se u Anderlecht gdje je imao ulogu igrač-trener. Međutim, nakon samo jedne sezone u Belgiji odlučio je da okački kopačke o klin.

Kompany je danas zvanično potvrdio da završava svoju igrački karijeru, te da tijelo više jednostavno ne može da izdrži sve napore zbog čega je imao dosta problema s povredama u prethodnoj sezoni.

Također, odlučio je da će se maksimalno posvetiti trenerskom poslu gdje ga sigurno čekaju novi izazovi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

On je ponikao u Anderlechtu, a nakon dvije sezone u HSV-u na ljeto 2008. godine prešao je Manchester City. Na Etihadu se zadržao 11 godina, te je bio kapiten ovog kluba s kojim je četiri puta bio prvak Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi