Došao je u Juventus, počeo da uči italijanski i poslao SMS pogrešnoj ženi: Tu mu je bio kraj!

Razmišljao o samoubistvu

Došao je u Juventus, počeo da uči italijanski i poslao SMS pogrešnoj ženi: Tu mu je bio kraj!

A. Čaušević

Koliko god bili dobar i talentovan fudbaler nekada je jedan nepromišljen potez dovoljan da se okonča karijera, barem ona na vrhunskom nivou. 

Juventus je već decenijama među najboljim svjetskim klubovima. Gigant iz Torina koji je magnet kako za domaće tako i inostrane fudbalere te klub pozivi čiji se ne odbijaju.

Ime Vincenta Pericarda (39) je nepoznato manje-više većini ljubitelja fudbala. Ukratko radi se o fudbaleru koji je prije 20-ak godina nosi epitet "prvog igrača od milijardu dolara" obzirom na njegov potencijal.

Još kao 18-godišnjaka ugrabila ga je Stara dama. Tada je stigao iz Saint-Etiennea. Početak je bio obećavajući, radilo se u supertalentovanom fudbaleru od kojeg su Bianconeri imali velika očekivanja.

Po dolasku u Italiju Juventus mu je obezbijedio učenje italijanskog jezika. Jedne večeri poslao je poruku nastavnici koja je ujedno i značila kraj karijere u torinskom gigantu, ali i vrhunskom fudbalu.

"Moja dvojica sunarodnjaka i ja smo učili italijanski jezik sa jednom prelijepom nastavnicom. Jedne večeri smo sjedili kući i poslao sam joj smsporuku da dođe kod nas da nešto popijemo..."

Oglasi

"Pola sata kasnije zazvonio mi je telefon. Zvao je Roberto Bettega, potpredsjednik Juventusa. Dobro nas je naružio i rekao šta mislimo ko smo da šaljemo poruke njegovoj djevojci, ali nismo znali da mu je djevojka", pričao je Pericard.

Za dvije godine u Juventusu uspio je skupiti dva nastupa i to oba puta je ušao s klupe. Na ljeto 2002. godine Stara dama ga se riješila i poslala u Portsmouth.

Pet godina kasnije, odnosno 2007. godine je završio u zatvoru na četiri mjeseca jer je lagao da je neko drugi vozio njegov automobil koje je zaustavljeno zbog prevelike brzine.

U Engleskoj je igrao u nižim ligama za niz klubova. Prvi put se od fudbala oprostio 2012. godine. Vratio se 2015. zaigrao za devetoligaša Moneyfields nakon čega je uslijedio drugi i konačni oproštaj.

Svojevremeno je tokom karijere patio od depresije zbog velikih problema s povredema, priznao je kako je razmišljao o samoubistvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Počneš da se osjećaš bezvrijedno, počneš da se osjećaš kao da nisi koristan nikome, porodici, klubovima, pa zašto uopšte da se trudim? Zašto se truditi da ideš na trening? Dakle, javite se da ste bolesni i ostanete kod kuće. I poslije nekog vremena počneš da razmišljaš, zašto se uopšte trudim da živim. Te su mi misli prolazile kroz glavu i shvatio sam da su stvari ozbiljne", ispričao je Pericard.

Zbog toga ne čudi zašto je završene karijere osnovao je kompaniju koja kroz savjetovalište pomaže stranim igračima da se lakše adaptiraju na novu sredinu, izbjegnu stres, depresiju i samoću.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi