Vincent Tan obara klupski rekord za Halilhodžićevu senzaciju?
(Foto: EPA) Emiliano Sala je trenutno treći strijelac Ligue 1 sa sa 12 golova. Bolji od njega su samo Lilleov Pepe i PSG-ov Mbappe...

Emiliano Sala otputovao na pregovore

Vincent Tan obara klupski rekord za Halilhodžićevu senzaciju?

Vahid Halilodžić je preporodio ekipu Nantesa, a preporodio je i Emiliana Salu, stamenog argentinskog napadača Kanarinaca.

U 18 utakmica Ligue 1 za Nantes 28-godišnji Sala je ove sezone postigao sjajnih 12 golova, a sada bi Kanarinci mogli i dobro zaraditi.

Navodno su vlasnici Cardiffa spremni oboriti klupski transfer rekord kako bi doveli Emiliana Salu u svoje redove.

Cardiff je trenutno izvan opasne zone, ali je jasno da će do kraja sezone voditi borbu za opstanak u Premier ligi, a fudbaler koji bi mogao riješiti muke sa efikašnoću ekipe Neila Warnocka bi mogao biti upravo Emiliano Sala.

Prema pisanju BBC-a, Emiliano Sala je upravo na putu ka glavnom gradu Velsa kako bi "licem u lice" pregovarao sa čelnicima Cardiffa o svom potencijalnom transferu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najskuplji transfer u historiji kluba

Špekuliše se da bi Cardiff mogao izdvojiti oko 18 miliona funti ili nešto više od 20 miliona eura za transfer argentinskog napadača.

Tako bi Sala postao najskuplje pojačanja u historiji Cardiffa s obzirom da taj rekord trenutno drži Gary Medel koji je svojevremeno plaćen Sevilli 13 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi