Kamere su snimile neočekivan trenutak: Vinicius otišao do klupe Meksika i pokazao ko je zapravo

Interesantna scena

Kamere su snimile neočekivan trenutak: Vinicius otišao do klupe Meksika i pokazao ko je zapravo

Edmir Škorić

U sklopu priprema za nadolazeću Copa Americu, reprezentacije Brazila i Meksika odigrale su prijateljsku utakmicu u Teksasu. Zahvaljujući kasnom golu novopridošlice u Madridu Endricka na asistenciju Viniciusa Juniora, Brazilci su slavili 3:2.

Prije utakmice Vinicius je izveo prilično neočekivan i neobičan ritual. Meksikanci su već sjeli na klupu, a brazilski napadač je tek završio sa zagrijavanjem. Krilni igrač se vraćao na tribinu i odlučio se rukovati sa svim protivnicima, uključujući i sve članove stručnog štaba.

"Samo su mu bili potrebni glasovi da osvoji Ballon d'Or", bio je jedan u nizu interesantnih i simpatičnih komentara na društvenim mrežama.

Vinicius Junior često nervira navijače i protivničke igrače zbog svog ponašanja, zna začas da isprovocira, ali ovaj put je pokazao svoju bolju stranu.

Brazilski reprezentativac imao je sezonu iz snova sa Real Madridom, u kojoj je osvojio La Ligu i Ligu prvaka, a on je odigrao možda i ključnu ulogu. Postigao je 15 ligaških golova uz šest asistencija, a u Ligi prvaka je imao učinak od šest golova i pet asistencija.

Oglasi

Ovaj 23-godišnjak se opravdano smatra jednim od najvećih favorita za osvajanje Zlatne lopte, zajedno sa saigračima Tonijem Kroosom i Judeom Bellinghamom.

Vjeruje se da bi ovoljetni reprezentativni uspjesi mogli odrediti pobjednika laskave nagrade. Ukoliko Vinicius osvoji Copa Americu vjerovatno bi dobio prednost, s druge strane Bellingham bi to mogao uraditi osvajanjem Eura sa Engleskom, a Kroos sa Njemačkom.

I sam trener Reala Carlo Ancelotti priznao je da je Vinicius najbolji fudbaler na svijetu.

"Vinicius je najbolji na svijetu. Tu nema nikakve dileme", rekao je Ancelotti za Cadena SER.

I ranije je Ancelotti navodio kako bi brazilski ofanzivac trebao uzeti nagradu. "Vinicius je po mom mišljenju najbolji igrač svijeta. On, Bellingham, pa Rodrygo. Zatim idu Kroos, Valverde i Camavinga"...

Kladionice također daju najveće šanse Viniju za osvajanje Zlatne lopte. Iza njega su Jude Bellingham i Kylian Mbappe.

Top Komentari

Delegat
Odlican fudbaler a kao covjek velika O
0 0
SactownCali
Niko niti cita ove gluposti sto ovi pisu na ss ba.. naslovi su u rangu djece od 5 godina... i sta je pokazao ??? Nista zaboli njega ona stvar sta mile na ss ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi