Totalni haos u Španiji, Tebas šokirao porukom, Vinicius mu odmah odgovorio: "Hashtagovi..."

Igrač Reala ponovo meta rasističkih povika s tribina

Totalni haos u Španiji, Tebas šokirao porukom, Vinicius mu odmah odgovorio: "Hashtagovi..."

Endin Čaušević

Totalni haos nastao je u La Ligi nakon jučerašnje utakmice Valencije i Real Madrida u kojoj je Vinicius Junior dobio crveni karton zbog šamaranja protivnika, no meč na Mestalli obilježile su gnusne rasističke izjave na njegov račun. Brazilac je tražio da La Liga konačno reaguje, no Javier Tebas je na kraju kritikovao upravo Viniciusa zbog čega je on u potpunosti izgubio živce i oglasio se na Twitteru.

Valencia je slavila sa 1:0 i došla do zlata vrijednih bodova u borbi za opstanak, no na kraju fudbal je bio u potpuno drugom planu. Meč je obilježila tuča igrača Valencije s Viniciusom koji je na kraju isključen, ali i rasističke uvrede navijača domaćeg tima na račun Brazilca.

Nije prvi put da se dešava da Viniciusa vrijeđaju na rasnoj osnovi na stadionima u Španiji, no čini se da je jučer situacija u potpunosti eskalirala.

Vinicius je nakon gužve i tuče u sudijskoj nadoknadi dobio crveni karton zbog čega je u potpunosti izgubio živce, a u jednom trenutku otišao je do tribine i pokazao na dvojicu navijača koji su mu rekli gnusne rasističke uvrede.

Nakon svega Brazilac je kritikovao i La Ligu koja ništa ne čini po tom pitanju jer skoro svako Realovo gostovanje gledamo iste scene i očito je da se rasizmu prema Viniciusu mora stati u kraj.

No, predsjedniku La Lige, Javieru Tebasu, baš se nije svidjelo što ih je Vinicius kritikovao i odlučio je da mu odgovori objavom na Twitteru.

Oglasi

"S obzirom da oni koji ne bi trebali objašnjavaju šta bi La Liga trebala uraditi oko rasizma moram da se oglasim. Pokušali smo ti objasniti, ali se nisi htio pojaviti ni na jednom od dogovorenih sastanaka u terminima koje si ti birao. Prije nego što kritikuješ i vrijeđaš La Ligu potrebno je da se informišeš kako treba Viniciuse. Ne dopusti sebi da manipuliraju tobom i potrudi se da razumiješ ono u šta se upuštaš", poručio je Tebas.

Međutim, Tebasova poruka izazvala je još veći haos jer se Vinicius šokirao kada je vidio šta je predsjednik La Lige odlučio da javno objavi i ekspresno mu je odlučio odgovoriti.

"Ponovo umjesto da krituje rasizam predsjednik La Lige se pojavi na društvenim mrežama i mene napadne. Nisam tvoj prijatelj da pričamo o rasizmu. Želim reakciju i kazne. Hashtagovi mi ništa ne znače", jasno je napisao igrač Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da se zbog svega digla ogromna prašina, a iz Real Madrida su poručili da će apsolutno stati iza svog igrača i tražiti da La Liga reaguje.

Tebasova poruka mnoge je iznenadila s obzirom da se zna da je privržen Real Madridu i očekivalo se da će on bez dileme krenuti u odbranu Viniciusa i osuditi gnusne rasističke povike navijača Valencije, ali se to nije još uvijek desilo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi