Santiago Bernabeu je zadrhtao, Carlo Ancelotti i navijači u nevjerici zbog katastrofe koja se desila

Vini se povrijedio

Santiago Bernabeu je zadrhtao, Carlo Ancelotti i navijači u nevjerici zbog katastrofe koja se desila

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti i navijači Real Madrida uhvatili su se za glavu pred derbi s Atleticom. Vinicius Junior je u jednom trenutku napustio zagrijavanje i objavljeno je kako neće igrati u derbiju.

Brazilska zvijezda Vinicius Junior povrijedio se na zagrijavanju pred derbi s Atleticom i nema ga u ekipi za ovaj meč. Umjesto njega od prve minute na terenu je Brahim Diaz.

Vinicius je trebao početi meč. Ipak, nesposredno pred kraj zagrijavanja je otišao u svlačionicu, a objavljeno je kako se radi o povredi i kako bi njegovo mjesto trebao zauzeti Joselu. Na kraju se Ancelotti ipak odlučio za Diaza.

Santiago Bernabeu je zadrhtao, svi se hvataju za glavu zbog fenomenalnog Brazilca i sada se čeka vijest o kakvoj povredi se radi.

Neslužbene informacije govore da napadač Reala ima problem s povredom vrata. Nije poznato šta se tačno desilo i kako je do nje došlo i sve će biti jasnije u narednim danima.

Oglasi

Sastavi timova za veliki madridski derbi izgledaju ovako:

Real Madrid: Lunin, Vazquez, Carvajal, Nacho, Mendy, Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham, Rodrygo, Brahim Diaz.

Atletico Madrid: Oblak, Llorente, Witsel, Savić, Hermoso, Riquelme, Koke, De Paul, Saul, Griezmann, Morata.

Real uništavaju povrede

Madridski Real ove sezone ima ogromnih problema s povredama. Gotovo da nema igrača koji je kompletnu sezonu bio zdrav.

Pored Viniciusa Juniora zbog povrede je za ovaj meč otpao i Antonio Rudiger. Nijemac se trudio da zaigra, ali pregledi koji su obavljeni danas pokazali su da je povreda suviše ozbiljna.

Oglasi

Ranije su teže povrede doživjeli Aureline Tchouameni, Thibaut Courtois, Eder Militao i David Alaba i Kraljevi igraju derbi bez pola tima.

Interesantno je svakako kako Carlo Ancelotti večeras na klupi ima samo pet fudbalera na raspolaganju. To su Luka Modrić, Joselu, Arda Guler, Fran i Dani Ceballos, te dva golmana Kepa i Diego Pineiro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, iako su tokom sezone imali ogromne probleme s povredama, tim Carla Ancelottija igra fenomenalnu sezonu i predvode La Ligu s vrha tabele.

Madridski velikan je glavni favorit za titulu, a s obzirom na to kako igraju, ni novi trofej Lige prvaka ne bi bio iznenađenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa joj stete. To mu bog sve vraca sto provocira protivnicke igrace, sta mu je crna nosurda do neba jer igra za real pa misli da nemoze nikad izgubit i sto je veliki simulant jer sam pada na terenu bez da ga je iko dotako. Sto duze mu zelim da bude van terena.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti