Simeone upozorio svoje fudbalere: "Bolji je od Viniciusa i Bellinghama, moramo ga zaustaviti"
Diego Simeone smišlja plan kako da zaustavi Real, ali jednog igrača smatra ključnim u timu Kraljeva (Foto: EPA)

Uoči večerašnjeg madridskog derbija

Simeone upozorio svoje fudbalere: "Bolji je od Viniciusa i Bellinghama, moramo ga zaustaviti"

E. Škorić

Diego Simeone, trener Atletico Madrida, svjestan je da će biti jako teško na gostovanju kod gradskog rivala Reala, a igrače je posebno upozorio na jednog fudbalera protivničke ekipe.

Trener crveno-bijelih smatra da je večerašnji derbi vrlo važan, jer bi se u slučaju poraza već previše udaljili od mogućnosti da se bore u La Ligi, dok Real želi pobjedom da napravi dodatni korak ka tituli. Madriđani, i jedni i drugi, igraju dobro ove sezone, no ipak je Real taj kome će pripasti uloga favorita.

Poznavajući stav i temperament Simeonea, njegovi 'ratnici' će večeras proliti i kapi krvi ako treba samo da ne izgube, a argentinski stručnjak posebnu pažnju usmjerava na jednog čovjeka iz redova domaćeg tima.

Iako Real ima vrhunske fudbalere, te je teško reći odakle prijeti najveća opasnost, Simeone je ipak detektovao "starca" iz veznog reda.

Iako su Jude Bellingham i Vinícius Junior najodlučniji igrači Real Madrida, Cholo Simeone inzistira da treba posebno imati na oku Tonija Kroosa.

Oglasi

"Bolji je od Viniciusa i Bellinghama, moramo ga zaustaviti", rekao je svojim igračima na jednom od treninga uoči ove utakmice, prenosi Defensa Central iz Madrida.

Kroos će biti jedan od ključnih igrača i on je taj koji će imati kontrolu u igri Reala i bit će zadužen za razvoj napada, ali ako bismo gledali statistiku, Bellingham i Vinicius svakako su najbliže tome da zatresu mrežu Jorgandžija, ali ipak Kroos će biti kreator igre i ključna figura.

Uspiju li Simeone i njegovi igrači zatvoriti Kroosa i spriječiti ga da šalje vrhunske lopte za napadače, bit će to velika prednost za Atletico, no Argentinac zna da u svakom trenutku i bilo koji igrač Kraljeva može da riješi utakmicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Susret Reala i Atletica počet će u 21 sat. Real ima 57 bodova, Girona 56 i utakmicu više. Barelona je treća sa 50 bodova i sa utakmicom više od Reala i Atletica, koji je četvrti sa 47 bodova.

Posljednji mečevi madridskih rivala obilovali su golovima. Prije dvije sedmice su se sastali u Kupu kralja i tada je bilo 4:2 za Atletico nakon produžetaka i 2:2 nakon 90 minuta. Samo osam dana ranije Real ej u produžecima slavio sa 5:3 (3:3) u polufinalu Superkupa Španije, dok je posljednji ligaški derbi odigran 24. septembra prošle godine na Wanda Metropolitanu, kada je bilo 3:1 za Atletico.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Morate prvo Realove sudije zaustaviti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi