Carlo Ancelotti servirao dvije 'bombe' pred veliki derbi
Foto - EPA

Italijan obradovao navijače Reala

Carlo Ancelotti servirao dvije 'bombe' pred veliki derbi

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti donio je nekoliko dobrih vijesti za navijače ovog tima pred sutrašnji derbi protiv gradskog rivala Atletica. Vinicius Junior je spreman za igru, a nastupit će i Jude Bellingham koji je imao problema s povredom. 

Carlo Ancelotti najavio je sutrašnji derbi La Lige protiv Atletico Madrida. Trener Reala donio je jako dobre vijesti navijačima kraljevskog kluba koji itekako mogu biti sretni.

U ekipu se nakon duže pauze vraća Vinicius Junior, a na teren će i najbolji igrač kluba ove sezone Jude Bellingham, koji je imao problema s povredom.

"Sutra nam je jako bitna utakmica. Atletico je veliki rival i jedva čekamo utakmicu", poručio je Ancelotti koji je potom servirao dvije 'bombe' navijačima Reala.

"Vinicius će biti u ekipi. Ne znam još uvijek hoće li početi utakmicu. Spreman je 100 posto, ali vidjet ćemo sutra. Jude Bellingham je također spreman i igrat će. Ne bih plakao i da ne igra", poručio je kroz osmijeh italijanski stručnjak uz dodatak da i Arda Guler počinje s treninzima u ponedjeljak

Oglasi

"Kroos i Modrić? Boli me kad nekog od njih moram ostaviti na klupi. Ne samo njih. Valverde, Tchouameni... Uvijek je teško ostaviti nekog igrača na klupi, konkurencija je međutim velika".

Potom je dodao još nekoliko riječi o velikom derbiju.

"Madridski derbi je uvijek posebna utakmica. Dosta je kvaliteta u obje ekipe. Da li preferiram ovaj derbi ili El Clasico? Nema razlike. Volim igrati oba", poruka je trenera Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi su fenomenalno krenuli u novu sezonu La Lige. Imaju pet pobjeda iz pet odigranih utakmica i maksimalan učinak od 15 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi