Konačno proigrao i odmah želi više para: "Taj ugovor sam potpisao sa 16 godina"

Vinicius zna da zaslužuje više

Konačno proigrao i odmah želi više para: "Taj ugovor sam potpisao sa 16 godina"

Endin Čaušević

Vinicius Junior ove sezone igra u fantastičnoj formi u dresu Real Madrida.

Brazilac je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 14 utakmica i već je zabio devet golova i upisao je pet asistencija.

Vinicius je u Real stigao još kao 16-godišnjak iz Flamenta, a tada ga je kraljevski klub platio čak 45 miliona eura. Ipak, prethodnih sezona nije baš blista i mnogi su se pitali da li je bio promašaj što su ga doveli.

No, ove sezone ovaj 21-godišnji Brazilac je zablistao i pokazao je o kakvom fudbaleru se radi.

On s Realom ima ugovor još do ljeta 2025. godine, ali je priznao da bi volio produžiti saradnju jer je prvi ugovor potpisao još kada je ima 16 godina, te smatra da je zaslužio znatno veću platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da želim novi ugovor i bolje uslove jer sam imao svega 16 godina kada sam potpisao prvi ugovor. Ipak, ne razmišljam previše o tome i moje je da se dokazujem na terenu. Satisfakcija je igrati u najboljem klubu svijeta, a novi ugovor i bolji uslovi će sigurno doći", rekao je Vinicius.

Vinicius je uz Karima Benzemu trenutno ponajbolji igrač Real Madrida, ali je činjenica da ima skoro najmanju platu od svih igrača u ekipi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1601076490
Uopće nije tražio novi ugovor, lupate gluposti kao po običaju, već mu klub želi dati bolji ugovor. Vinicius on his contract situation with Real Madrid: “I'm very calm, I want to stay and I don't care how long my next contract will be or how much they will pay me. All that matters to me is the satisfaction of being in the best club in the world”, he told Eto novinaru pročitaj malo bolje pa ćeš skontati.
14 1
amex
Cujj igrao lose prethodnih sezona, ko da lik ima 30 godina a ne 21.. dobar igrac, odličan!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi