Usporedio Bayern i Real Madrid: Alaba je htio da bude fin, ali...

Austrijanac govorio o bivšoj i trenutnoj momčadi

Usporedio Bayern i Real Madrid: Alaba je htio da bude fin, ali...

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Bayerna David Alaba je dao intervju za Kicker i između ostalog je usproedio svoj trenutni klub Real Madrid sa bivšim klubom.

Austrijanac je dugo godina bio član Bayerna, da bi kao slobodan igrač na kraju prešao u Real Madrid. Mnogi smatraju da to nije trebao napraviti, a novinar Kicker upitao ga je koja je razlika između ta dva velikana?

"Obje ekipe imaju odličan stil igre i razlike su u detaljima. U svakom slučaju, uvijek ovisi o treneru i onom ko vodi tim i o tome kakav stil preferira. Primijetio sam to tokom godina u Bayernu i ovdje nije drugačije. U oba kluba ipak je najvažniji uspjeh na kraju. Moja sadašnja ekipa jako je gladna trijumfa i ambiciozna, a ja u svakom meču  nastojim pobijediti. Tako je bilo i u Bayernu", govori Alaba i potom ipak pravi razliku rekavši da je u Realu "sve veće" nego u Bayernu.

"U Madridu sam od prvog dana osjetio jedinstvenu auru i atmosferu. O Realovoj prošlosti možete da naučite sve dok šetate gradom. Ovaj klub je nešto posebno. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu, a isto vrijedi i za Real Madrid. Međutim, bez nepoštivanja Bayerna, ovdje u Realu sve je makar za nijansu veće", dodao je Austrijanac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Došao sam ovdje napisati svoju priču i igrati svoju igru. Često mi govore kako nisam dosljedna zamjena za Sergija Ramosa, ali to me ne dotiče. Ne zamaram se s tim", priznao je.

On je 13 godina proveo u Bayernu, te je tamo bio jedna od legendi, baš kao i Ramos u Realu s kojim je osvojio pet naslova La Lige i četiri Lige prvak u svojih 16 godina boravka u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa nema tu šta, navijam za Bayern ali zna se ko je broj 1 u svijetu. Imaju najviše klempa tako da to sve govori. Ima sad stvari koje su na strani Bayerna ali realno gledajući Real je jače ime i kažem uspješniji tim gledajući kroz istoriju. Što se tiče medjusobnih duela to je izjednačena stvar, a ti Kličkice si naporan sa tom amaterskom ligom bog ti pamet dao. Real broj jedan pa onda Bayern, Liverpool sustiže pa onda ostali.
14 4
Klicko
U prevodu-dosta mi je bilo amaterske lige hoću da igram profesionalnu
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi