Vinicius Junior saznao vrlo loše vijesti

Prebačen u B tim

Vinicius Junior saznao vrlo loše vijesti

Mladi brazilski fudbaler Vinicius Junior saznao je vrlo loše vijesti.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane mu očito ne vjeruje mnogo pred start nove sezone, pa ga je odlučio poslati u B tim.

Tako će mladi Brazilac, bez obzira na vrlo solidnu prošlu sezonu, narednu početi u Segunda B diviziji što mu se sigurno neće dopasti.

Kako prenosi španski AS, francuski trener je sve iznenadio ovom odlukom jer su mnogi očekivali da će 19-godišnji Vinicius dobiti šansu i naredne sezone.

Podsjetimo, on je bu prošloj sezoni odigrao ukupno 18 utakmica u La Ligi te je postigao jedan gol uz dvije asistencije, ali je pokazao dosta nezrelosti u nekim situacijama što se očito nije dopalo Zidaneu. Također, na kraju sezone je imao i problema sa povredom.

U Realu su također odlučili da mladi Brazilac Rodrigo sezonu započne u Real Madrid Castilli, dok će sjajni mladi Japanac Takefusa Kubo igrati za juniorski tim.

Svemu dodajmo i to da će Vinicius Juniora u B timu trenirati legenda Real Madrida Raul Gonzales.

"Bit će teško za mene da igram nakon dolaska Edena Hazarda"

Da će rijetko igrati naredne sezone svjestan je i sam Vinicius. On zna da će Eden Hazard biti u prednosti u odnosu na njega. 

"Bit će teže za mene da igram nakon što je Hazard došao. Ali to nije problem za mene, sve ovisi o Zidaneu.", rekao je Brazilac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius Junior je prošlog ljeta iz Flamenga stigao u Real za 45 miliona eura i za kratko vrijeme počeo pružati sjajne igre, ali ga je povreda spriječila u daljnjem napretku, pa se tek pred kraj sezone vratio.

"Kad sam stigao bio sam potpuno drugačiji igrač. Mnogo sam naučio od svakog trenera u Realu. Taktički sam se razvio i manje gubim loptu. Smireniji sam kad igram.", dodao je Junior.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Napredak
1 0
Salihović23
Izvor?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi