Vinko Marinović čestitao igračima obje ekipe, objasnio šta je presudilo u korist njegovog tima

Borac ide dalje

Vinko Marinović čestitao igračima obje ekipe, objasnio šta je presudilo u korist njegovog tima

Edmir Škorić

FK Borac je danas u Hadžićima sa 1:0 savladao ekipu Radnika u šesnaestini finala Kupa, a gol odluke postigao je Stojan Vranješ u prvom poluvremenu.

Gosti iz Banjaluke imali su ulogu velikog favorita, ali lider Premijer lige BiH namučio se u Hadžićima.

Neki faktori utjecali su na to - loš teren i teški uslovi za igru, izmiksani sastav Borca, ali i veliki motiv igrača Radnika koji su htjeli da pokažu da mogu igrati i protiv najboljih ekipa u državi.

"Treba čestitati i jednoj i drugoj ekipi jer su bili jako teški uslovi za igru. Čestitao bih naravno svojim igračima jer su se danas na teškom terenu izborili za pobjedu i prolaz u naredni krug.

Ovaj teren nam je onemogućio da imamo bolju igru, ali uspjeli smo da iskoristimo tu šansu. Imali smo možda još jednu ili dvije", rekao je Marinović.

Rezervisti opravdali očekivanja Marinovića i stručnog štaba Borca

Takođe je kazao da je zadovoljan igračima kojima je danas dao šansu, a koji su inače ranije u prvenstvu dobijali manju minutažu.

"Mi već u subotu igramo na teškom terenu, igrali smo i za vikend na teškom terenu i danas je bio težak teren, pa su dobili priliku igrači koji nisu puno igrali i zadovoljan sam kako su to odradili", dodao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Borac će gostovati Slogi narednog vikenda u Modriči, gdje će tražiti novu pobjedu kojom bi napravio korak prema tituli, iako Zrinjski i Sarajevo vrebaju svaki kiks Banjalučana.

U drugoj danas odigranoj utakmici šesnaestine finala Kupa, Široki je uz puno problema u Foči eliminisao Sutjesku i to tek nakon penala.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti