Vis Simm Bau i Đidić hit prvenstva: Od predsjednika Mujkanovića uvijek možemo očekivati iznenađenja

Sjajan start sezone novog prvoligaša

Vis Simm Bau i Đidić hit prvenstva: Od predsjednika Mujkanovića uvijek možemo očekivati iznenađenja

S. Mlaćo

NK Vis Simm Bau je hit nove sezone Prve lige FBiH. Tim iz Kosove kod Maglaja nakon tri kola ima isto toliko pobjeda, a Jasmin Đidić (48) je sjajno posložio kockice u momčadi koja igra za gol više.

Džidić dobro poznaje ligu, te same rivale, što je ogromna prednost ovog ambicioznog kluba. Zanimljivo da je Simm Bau u tri kola skoro tri puta bio gost, s obzirom da je i domaći susret igrao na stadionu TOŠK-a protiv TOŠK-a.

Nije to spriječilo Huseinspahića, Kragića, Isakovića, Hadžića i društvo da uzmu cijeli plijen.

"Vjerovao sam u ekipu, ovo je start iz snova, a praktički sve tri utakmice su bile gostujuće. Momci su pokazali karakter, opravdali očekivanja predsjednika Mirze Mujkanovića koji je stao iza mog izbora ovih igrača i neka ove tri pobjede budu poklon njemu", priča Džidić na početku razgovora za SportSport.ba.

Sjajna atmosfera u svlačionici veliki je plus za novog prvoligaša. Aladin Isaković je tako i pored smrtnog slučaja odlučio da igra u subotu protiv Slavena. Ušao je sa klupe i čak upisao se u listu strijelaca.

"Sretan sam što imam takve momke u ekipi. Isaković i Mašić pokazuju koliko oni vrijede jednoj ekipi i šta znače pravi profesionalci. Isaku hvala od srca što se stavio u službu kolektiva i ovi mlađi igrači trebaju da uče od njega, te izvlače pouke iz ovakvih situacija".

No description available.

Simm Bau više nije tim koji tek na papiru ima visoke ambicije. Sigurno da će i protivnici sada ovaj klub doživljavati sa mnogo više opreza.

"Sigurno da će nam biti teže sada. Protivnici će ozbiljnije prilaziti našim utakmicama, analizirati ih na drugačiji način, jer kada uđe novi klub u ligu niko ne očekuje ovakav skor. Sada je sve drugačije".

Simm Bau je jedini tim sa devet bodova, a na sedam su Travnik, Rudar, Bratstvo, Posušje...

Đidić je simpatije izdvojio prema jednom timu.

"Drago mi je zbog Travnika, to su domaća djeca, ponikli su tu... Travnik je takav, kada ga svi otpišu, oni pokažu najviše".

Pala je i nova trenerska 'glava' u Prvoj ligi FBiH. Vule Trivunović je napustio GOŠK nakon Zvijezde.

"To je za mene bio šok. Odlazak Trivunovića mi je iznenađenje, on je slagao ekipu, poznaje situaciju, te ne vjerujem da će nešto pozitivno donijeti promjena na klupi kluba iz Gabele".

Prije par dana u Sim Bau je stigao nekadašnji član Slobode i mladi reprezentativac BiH Edis Smajić.

"On je veliko pojačanje za nas i pozitivna priča u svakom pogledu. Smajić je zaštićeno godište, a mi moramo imati trojicu od prve minute do te 21. godine. Ne želim igrača do 21. godine koji će samo biti broj. Smajić je kvalitetan igrač, ima ogromno premijerligaško iskustvo i očekujem od njega dobre stvari".

Sa riječi na djela: U bh. drugoligašu svi zaposlenici imaju ...

Da li je prelazni rok za vas završen ili predsjednik Mujkanović sprema još neko poznato ime?

"Predsjednik uvijek ima iznenađenja. Ova ekipa je kompletirana i ima kvalitet da iznese ono što smo mi planirali, a to je da budemo stabilan prvoligaš. Ipak, predsjednik Mujkanović uvijek sprema iznenađenja, pa nećemo reći da neće doći još neko kvalitetno pojačanje u Simm Bau".

Priznaje da prati i stanje u Premijer ligi.

"Pratim naravno. Zrinjski nije u željenoj formi, Sarajevo ne igra kako se očekuje a bodovi su tu. Drago mi je zbog Veleža, kvalitetan rad se isplati, Feđa Dudić je to posložio kako treba. Sinoć je bio blizu pobjede, iako je meč mogao otići i u drugo smjeru. Velež je pozitivno iznenađenje i lijepo ga je vidjeti u gornjem dijelu. Željezničar je na željenom mjestu, iako su ih kalkulacije koštale bodova u posljednjem meču. Tu je svakako i pravo osvježenje Široki Brijeg koji igra dopadljiv nogomet".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Četiri bh. kluba ove sedmice očekuju evropski izazovi. Igra se jedan meč, da li možemo do prolaza na sva četiri meča?

"Od srca želim da svi prođu. Po mom mišljenju, Željezničar ima najteži posao, najtežeg protivnika, a očekujem sigurna prolaz ostalih ekipa", dodao je Jasmin Đidić, šef struke lidera Prve lige FBiH NK Vis Simm Bau na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Danju Ragib, uvece Nagib...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi