Višak među Milionerima: Schurrle stiže u Seriju A

Svjetski prvak traži novu avanturu

Višak među Milionerima: Schurrle stiže u Seriju A

A. Čaušević

Svjetski prvak sa selekcijom Njemačke 2014. godine Andre Schurlle je u potrazi za novim angažmanom.

Schurrle je prošlu sezonu igrao na posudbi u Fulhamu, a nakon 24 odigrane utakmice i šest golova s klubom iz Londona je ispao iz Premiershipa.

Iskusni krilni fudbaler s Borussijom Dortmund ima ugovor do 2021. godine, ali pošto Lucien Favre ne računa na njegove usluge tražit će novi klub.

Prema informacijama koje je objavio Tuttomercato Schurrle je ponuđen Cagliariju, a klub sa Sardinije razmišlja o njegovom angažovanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliarija brine fizička sprema ovog 28-godišnjaka te finansijski uslovi, odnosno plata koju bi tražio povremeni reprezentativac Njemačke.

Schurrle je karijeru počeo u Mainzu, a još je igrao za Bayer Leverkusen, Chelsea, Wolfsburg te spomenute Borussiju i Fulham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi