Napoli u 98. minuti sa penala pobijedio Cagliari

Cagliari poražen

Napoli u 98. minuti sa penala pobijedio Cagliari

M. Šljivak

Napoli je u susretu 35. kola italijanske Serije A na svom terenu savladao Cagliari sa 2:1.

Jedna od utakmica koja nijednom timu nije donosila previše završena je na kraju pobjedom domaćeg tima, a pobjednički gol postigli su u osmoj minuti nadoknade sa bijele tačke

Gosti su došli prvi do gola. Igrala se 63. minuta, Cagliari pravi sjajnu kontru, Barrela fantastično dodaje petom, a Leonardo Pavoletti pogađa za 0:1.

Napoli je potom krenuo po izjednačenje. Imali su nekoliko dobrih šansi, Milik je posebno bio opasan, ali su do izjednačenja domaći stigli tek pet minuta prije kraja.

Za izjednačenje rezultata na 1:1 pobrinuo se Dries Mertens. Uspio je zabiti glavom nakon ubacivanja Ghoulama i zatresao je mrežu protivnika.

Napoli je u nadoknadi uspio da zabije i drugi gol. Pregledom VAR-a dodijeljen je penal, a Lorenzo Insigne je pogodio za pobjedu svog tima od 2:1. Ionita je pritom zaradio crveni karton

Cagliari je do 98. minute imao siguran u opstanak. Ipak, do kraja će morati da čekaju rasplet, ali im u naredna tri kola treba samo jedan bod.

Serie A, 35. kolo:

Napoli - Cagliari 2:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Babo
Ne trci pred rudu zgazit ce te konj Rece neki tamo davno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi