Visoka pobjeda Budućnosti, Rudar poražen od Zvijezde

Prva liga FBiH, 7. kolo:

Visoka pobjeda Budućnosti, Rudar poražen od Zvijezde

Budućnost iz Banovića je bez većih problema savladala Branitelj u okviru 7. kola Prve lige FBiH.

Susret je okončan rezultatom 3:0, a izabranici Munevera Rizvića vodstvo su imali već nakon četiri minute igre. Strijelac je bio Zulić, da bi samo dvije minute kasnije isti igrač udvostručio prednost Budućnosti. 

Banovićani ni nakon vodstva od 2:0 nisu prestali stvarati šanse pred golom Vasilja. Najbolju je sredinom poluvremena iskoristio Idrizović i povisio prednost Budućnosti za konačnih 3:0. 

Razloga za slavlje imali su i fudbaleri Zvijezde, koji su na svojoj Banja Ilidži nadigrali Rudar rezultatom 3:1 i tako upisali treću ovosezonsku pobjedu. 

Zvijezda se danas pokazala kao mnogo bolji protivnik i zasluženo je ostvarila pobjedu, a prvi pogodak na utakmici viđen je u 34. minuti.

Radost navijačima kluba iz Gradačca donio je Ristić, da bi potom isti igrač osam minuta kasnije udvostručio prednost. Vodstvo od 2:0 na semaforu je stajalo sve do 67. minute, kada je Pačić nespretno reagovao u svom šesnaestercu i poklonio gol gostima. 

Nedim Jusufbegović je u nastavku susreta pružio šansu Isanoviću, koji se zahvalio na najbolji mogući način i u 74. minuti pogodio za konačnih 3:1. 

Prva liga FBiH, 7. kolo:

Budućnost - Branitelj 3:0

Budućnost: Mujkić, Đezić, Trumić, Softić, Jaranović, Aljukić, Idrizović, Mahmutović, Demirović, Zulić, Džinić

Branitelj: Vasilj, Gegaj, Ćorić, Alves Gomides Renato, Brlenić, Vehabović, Ferenc, Miočević, Bebanić, Čakar, Lukomirak

Zvijezda - Rudar Kakanj 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda: Hinović, Doljančić, Islamagić, Pliska, Đorđević, Pirić, Čolić, Fačić. Šerbešić, Ristić, Savić

Rudar: Mujagić, Alagić, Hrustanović, Durmić, Prkić, Dželo, Đudo, Džafić, Gafurović, Topalović, Čizmić

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.