Vlasnik Vissel Kobea oduševio svijet: Njegova porodica spremila nevjerovatnu pomoć za Ukrajinu

Oglasio se na Twitteru

Vlasnik Vissel Kobea oduševio svijet: Njegova porodica spremila nevjerovatnu pomoć za Ukrajinu

E. Čaušević

Vlasnik japanskog kluba Vissel Kobe, Hiroshi Mikitani, danas je oduševio cijeli svijet svojom objavom na Twitteru.

Hiroshi dolazi iz jedne od najbogatijih porodica u Japanu, a pored toga što je vlasnik fudbalskog kluba Vissel Kobe on je također direktor kompanije Rakuten, ali i mnogih drugih poznatih kompanija u Japanu.

On se danas oglasio na Twitteru i svojom objavom oduševio je cijeli svijet jer je odlučio da na konkretan način pomogne Ukrajini.

Mikitani je poslao pismo predsjedniku Ukrajine, Volodymyru Zelenskom, te je poručio da je on nakon razgovora sa svojom porodicom odlučio da pomogne narodu Ukrajine nakon što je Rusija počela rat protiv ove zemlje.

Poručio je putem Twittera da su on i njegova porodica odlučili da doniraju skoro osam miliona eura Ukrajini kako bi pomogli narodu koji je pogođen ratom u ovoj zemlji.

"Nakon konsultacija s porodicom odlučili smo da doniramo bilion jena Ukrajini. U prilogu možete vidjeti i moje pismo predsjedniku Zelenskom. Naša su srca s vama", poručio je Mikitani na Twitteru i objavio pismo koje je poslao predsjedniku Ukrajine.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...nije donirao bilion jena nego milijardu jena...billion je u prevodu milijarda,malo poraditi na Engleskom jeziku.
4 5
Donrolls
Bakir trazi posao u Ukrajini da radi na donacijama ??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi