U njemu nema ni trunke milosti - Messi brutalno ponizio saigrača i uništio mu samopouzdanje

Smatrao ga nedovoljno dobrim

U njemu nema ni trunke milosti - Messi brutalno ponizio saigrača i uništio mu samopouzdanje

Midhat Šljivak

Lionel Messi je proteklog ljeta završio dvogodišnju saradnju s francuskim PSG-om, a boravak u Parizu neće pamtiti po lijepom jer je konstantno bio na udaru navijača. Nije se ni on proslavio lijepim ponašanjem, posebno prema saigračima, a francuski mediji donose zanimljivu priču iz januara ove godine u kojoj su u glavnoj ulozi bili Messi i Vitinha.

Lionel Messi je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Argentinac je čarobnjak s loptom, no van terena je za mnoge poprilično bahat.

Francuski list L'Equipe donosi informaciju kako je u januaru ove godine tokom treninga Messi imao sukob sa saigračem Vitinhom. Nije imalo milosti prema njemu.

"Leo Messi i Vitinha su početkom godine imali sukob na treningu. Argentinac je izvrijeđao saigrača riječima 'Ne samo da si preslab kao igrač već pokušavaš i da me povrijediš'. To je Vitinhi potpuno ubilo samopouzdanje", piše L'Equipe i dodaje:

"Vitinha to možda nikad neće reći, ali on je imao poprilično napete odnose s Messijem i Neymarom. Oni su ga svrstali u grupu prosječnih igrača koje je doveo Luis Campos (Carlos Soler, Hugo Ekitike) i smatrali su da s njima ne mogu napasti titulu Lige prvaka", piše ovaj list.

Oglasi

Na kraju nisu ni uspjeli napraviti uspjeh. Uzeli su titulu prvaka Francuske na kraju sezone, no Messi, a pogotovo Neymar kao da nisu ni bili dio tog tima.

Navijači PSG-a su konstantno pokazivali šta misle o njima. Izviždani su na svakoj domaćoj utakmici i tražili su od njih da odu iz kluba.

To se na kraju i desilo. Messi je otišao u Sjedinjene Američke Države, gdje je postao član Inter Miamija, dok je Neymar u Saudijiskoj Arabiji i član je Al Hilala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je doveo neka nova imena u klub. Ekipa izgleda mnogo drugačije u odnosu na proteklih nekoliko sezona, ali ciljevi su ostali potpuno isti, naročito u Evropi, gdje sanjaju titulu najboljeg tima Starog kontinenta.

Top Komentari

user1676560946
Pa nego sta je, Vitiha, Soler, Ruiz prosjecni igracici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti