Vjerovali ili ne: Navijači Širokog Brijega tjeraju trenera koji nema poraza
Boris Pavić na klupi Širokog Brijega nema poraza, te je u vrhu tabele, ali i to ne zadovoljava pristalice kluba s Pecare

Na utakmici u Gabeli

Vjerovali ili ne: Navijači Širokog Brijega tjeraju trenera koji nema poraza

D. Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega danas su remizirali 0:0 u Gabeli protiv domaćeg GOŠK-a. Zanimljivo da je nakon 7. kola u Premijer ligi BiH, klub s Pecare jedini je bez poraza u prvenstvu. Široki Brijeg ima omjer od tri pobjede i četiri remija uz gol razliku 10:2, te su trenutno treći na tabeli s bodom zaostatka za vodećim Sarajevom i Željezničarem.


GZanimljivo je danas bilo u Gabeli, navijači Širokog Brijega posljednjih 15- tak minuta skandirali su "Paviću odlazi", a trenera kluba s Pecare to je jako pogodilo, pa je zapljeskao svojim navijačima na pomenuta skandiranja.

Kako je stigao na Pecaru, bivši trener Čelika i Viteza nije izgubio nijednu utakmicu, uključujući i prijateljske, ali to očito nekome smeta, pa je ovaj stručnjak iz Sinja na meti navijača kluba s Pecare. Hoće li Pavić ostati na klupi Širokog Brijega, odnosno hoće li sam otići ili biti smijenjen još uvijek se ne zna, ali nepojmljivo je da navijači jednog kluba koji vec godinama nije ozbiljan kandidat za titulu traže ostavku od trenera koji nema poraza.

No, sve sto se čini nenormalnim u ozbiljnim nogometnim zemljama u Bosni i Hercegovini je normalno pa tako i ovo "tjeranje" Pavića od strane navijača kluba koji još uvijek ne zna za poraz.                                                               Podsjetimo, da je Široki Brijeg prošle sezone zbog osvajanja Kupa od strane Željezničara ipak otišao u Evropu i da su na kraju sezone klub napustili najbolji igrači poput: Bralića, Zlomislića, Menala, Lončara. U isto vrijeme klub nije doveo adekvatne zamjene, ali su ambicije ostale iste, sami vrh tabele, iako s trenutnim rosterom, koji Široki Brijeg ima, teško da će moći ostvariti pomenuti cilj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se postavlja pitanje jesu li navijači u pravu kada traže odlazak Borisa Pavića ili bi pak, usudili bismo se reći, svoje bezadovoljstvo trebali iskazati prema sportskom direktoru Daliboru Šiliću, koji nije doveo adekvatna pojačanja, uz to smanjena je kvota stranaca u Premijer ligi,

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi