Vjerovali ili ne: Voždovac prodao fudbalera u Watford i zaradio bogatstvo!

Iz malog srbijanskog kluba u Premier ligu

Vjerovali ili ne: Voždovac prodao fudbalera u Watford i zaradio bogatstvo!

Kada Crvena zvezda i Partizan prodaju nekog svog fudbalera direktno u klubove iz liga petice za milionske svote, tu nema ništa toliko neobično. Ali kada to uradi FK Voždovac, to je već nešto o čemu će se dugo pričati.

Najmlađi debitant u historiji srbijanskog fudbala Filip Stuparević novi je fudbaler engleskog Watforda, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor uz mogućnost da još šest mjeseci ostane na posudbi u beogradskom superligašu.

Ovaj 18-godišnjak je za prvi tim Voždovca stigao odigrati već 57 utakmica uz šest golova i pet asistencija, a pažnju na sebe je skrenuo i sjajnim igrama za mlađe selekcije Srbije.

Voždovac će od prodaje svog najtalentovanijeg fudbalera zaraditi čak tri miliona eura, što je daleko najveći transfer ovog kluba u historiji dugoj više od 100 godina.

Inače, FK Voždovac u posljednje vrijeme napreduje u smislu proizvodnje kvalitetnih fudbalera, pa je tako prošlog ljeta prodavao igrače u BATE Borisov (Aleksandar Filipović), Maribor (Saša Ivković), Ferencvaroš (Dejan Georgijević)...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Filip Stuparević (18) nije ponikao u Voždovcu, već u Radu koji je napustio 2016. godine. Igra na poziciji napadača i ove sezone je odigrao 17 utakmica u Superligi i postigao je četiri gola uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi