"Vjerujem da mogu još ponuditi ovom timu, ali znam gdje će biti kraj"
Dugogodišnja karijera u Bundesligi još nije gotova (Foto: EPA)

Vedad Ibišević najavio

"Vjerujem da mogu još ponuditi ovom timu, ali znam gdje će biti kraj"

M. Šljivak

Legenda bh. fudbala Vedad Ibišević otkrio je mjesto gdje želi nastaviti karijeru.

Sa 33 godine na leđima Ibišević želi odraditi barem još jednu sezonu u dresu Herthe sa kojom ima ugovor do 2019. godine.

Nakon toga bi se želio okušati u američkoj MLS ligi, gdje nikad nije zaigrao, iako je dobar dio života proveo u St. Louisu.

"Vjerujem da još uvijek mogu nešto dati ovom timu i želim igrati u Bundesligi koliko god mogu", rekao je 33-godišnji Ibišević, te je dodao gdje bi volio zaigrati nakon što završi sa Bundesligom.

"Tržište u Kini je sve više i više interesantno, ali MLS izaziva posebnu emociju u meni. Volio bih zaigrati tamo i završiti karijeru u SAD-u", rekao je Ibišević, koji također posjeduje i američko državljanstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vedad je krajem prošle godine završio karijeru u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a u karijeri je u Bundesligi u 286 utakmica za Hoffenheim, Stuttgart i Herthu postigao 109 golova.

Ove sezone Ibišević je većinom dobijao šansu sa klupe i u 26 utakmica postigao je pet golova.

Top Komentari

Korisnik
prosječan igračić ne bi imao mjesta ni među 7-8 napadača u hrvatskoj ili španiji
1 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi