"Vlada ne može zaustaviti fudbal u Italiji"

Jasna poruka iz Lazija

"Vlada ne može zaustaviti fudbal u Italiji"

Endin Čaušević

Većina klubova u Italiji će ove sedmice nastaviti treninge nakon skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Italijanska vlada konačno je od danas odlučila ublažiti mjere nakon što se situacija oko pandemije znatno popravila. Klubovi su dobili dozvole da se igračima omoguće individualni treninzi u trening centrima, te da se lagano spremaju za nastavak sezone.

No, vlada na Apeninima još uvijek ne želi dati zeleno svjetlo za nastavak sezone, a svakodnevno se pojavi vijest da se utakmice možda i neće nastaviti.

Ipak, italijanski klubovi vrše ogroman pritisak da se sezona nastavi jer je jasno da će biti na velikom finansijskom gubitku ukoliko se to ne učini. Danas se oglasio i sportski direktor Lazija, Igli Tare, koji je poručio da vlada jednostavno ne može zaustaviti fudbal u ovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čuo sam da bi ove sedmice mogli prekinuti ligu. No, to nije polje u kojem vlada treba donositi odluke. FIFA i UEFA su jasno poručili da se prvenstva moraju nastaviti. Možemo nastaviti i u junu ako treba i igrati možda do septembra ako treba. Svi klubovi žele da se sezona nastavi i vlasti to moraju poštovati. Bili smo prvi klub koji je prekinuo aktivnosti zbog pandemije i niko od igrača nije napuštao Rim. Svi su poštovali pravila i ne znam zašto nas tretiraju tako. Radovali smo se jer su igrači dobili jučer dozvou da treniraju i svi jedva čekamo da se sezona stavi", rekao je Tare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi