Jasna poruka Kovačevića na Instagramu nakon meča na Tušnju

Sarajevo remiziralo protiv Tuzla Cityja

Jasna poruka Kovačevića na Instagramu nakon meča na Tušnju

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva jučer su remizirali u gostima protiv Tuzla Cityja (1:1) u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo klub je dosta dobro otvorio jučerašnju utakmicu na Tušnju i uspio je povesti u 22 minuti. Fanimo je odlično asistirao za Mustedanagića koji je matirao golmana domaćih za 1:0.

Međutim, samo 20 minuta kasnije na semaforu je bilo 1:1. Domaći su uspjeli da poravnaju rezultat nakon što je sjajan pogodak postigao Džafić sa nekih 25 metara udaljenosti od gola.

U drugom poluvremenu situacija se promijenila kada je u 49. minuti Oremuš dobio direktan crveni karton, te je Sarajevo ostalo s igračem manje. No, čini se da je sudija Petrović u ovoj situaciji prestrogo isključio Oremuša zbog čega su negodovali gosti, ali se odluka nije mijenjala.

Tuzla City je nakon toga mogao do potpunog preokreta jer su imali nekoliko velikih prilika, ali je Vladan Kovačević sjajnim odbranama uspio spasiti bordo tim.

I Sarajevo je u finišu meča s igračem manje pokušalo da dođe do tri boda, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Oglasi

Nakon utakmice na Instagramu se oglasio golman Sarajeva koji je poslao jasnu poruku pred sami finiš sezone gdje bordo klub čeka zaista velika borba za odbranu titule prvaka.

"Izdržače ova ekipa sve do kraja", jasno je poručio Kovačević.

Opis nije dostupan.

Također, prije nekoliko dana objavili smo da bi Kovačević svoju karijeru mogao nastaviti u dresu zagrebačkog Dinama ovog ljeta.

Neslužbeno, Sarajevu će na ime obeštećenja pripasti 400.000 eura uz određeni procenat od narednog transfera, a sam igrač dobit će priliku da brani u velikim evropskim utakmicama i da se kroz nastupe u Dinamu primakne nekoj od Liga petica.

Kovačević je seniorsku karijeru počeo u Sarajevu, a pravu šansu na golu dobio je početkom 2018. godine, kada se vratio sa posudbe iz Mrkonjić Grada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je sa Sarajevom osvojio dvije titule Premijer lige BiH i Kup, a ima priliku da osvoji još jednu duplu krunu, što bi bio idealan način za oproštaj od kluba.

Vladan Kovačević
Vladan Kovačević FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Najbolji golman lige bez ikakve konkurencije
10 0
haris1000
Ako Sarajevo i Borac budu imali isto bodova,šta odlučuje, međusobni skor ili gol razlika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi