Kovačević branio za Rakow, mogao je biti i bolji 'debi' u Poljskoj

Na golu 60 minuta

Kovačević branio za Rakow, mogao je biti i bolji 'debi' u Poljskoj

E. Škorić

Rakow je odigrao prijateljski meč jučer protiv Lechije iz Gdanjska, te je poražen s 4:2.

Bh. golman Vladan Kovačević, koji je nedavno stigao iz Sarajeva, branio je za Rakow prvih 60 minuta.

On i njegovi saigrači nisu se proslavili, poraženi su s 4:2, ali naravno rezultat nije bio u prvom planu, a cilj trenera bio je da se isprobaju razne varijante i da se ukaže prilika nekim mlađim i novim licima.

Kovačević je prvi gol primio u 28. minuti, uz ne baš najbolju intervenciju, a nemoćan je bio i u 41. minuti. 

Preostala dva gola primio je rezervni golman Rakowa, pošto su oni postignuti od 60. minute i u periodu kada je naš mladi golman već bio izvan terena.

Obejrzyjcie bramki z dzisiejszego sparingu z Lechia Gdańsk 🎥⚽️ Relacja z meczu 👉 bit.ly/35NFxGU

Posted by Raków Częstochowa on Wednesday, June 23, 2021
Oglasi

Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?

Kovačević je potpisao trogodišnji ugovor sa viceprvakom Ekstraklase, ekipom Rakawa iz Czestochowa te ga u novoj sezoni osim u domaćim takmičenjima čekaju nastupi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Ovaj 23-godišnjak je bio prezadovoljan prvim utiscima u klubu. Kazao je da je dosada razgovarao sa sportskim direktorom te da je dva čeka da upozna nove saigrače.

Prema nezvaničnim informacijama iz Poljske Kovačevićev transfer je iznosio 500.000 eura s tim da će Sarajevo imati pravo na 20 % od narednog transfera što je odličan procenat.

Prodati golmana je obično teže nego napadača ili veznjaka, a interesanto da je Kovačević je bio skuplji od Rahmanovića (300.000 eura) i Tatara (290.000 eura).

Transfer realizovan pod navedenim uslovima Kovačevića stavlja na treće mjesto liste najvećih transfera FK Sarajevo, iza Gojka Cimirota i Nihada Mujakića.

Cimirot je 2015. godine otišao u PAOK za 1.4 miliona eura. To je ujedno i dalje najveći izlazni transfer u historiji Premijer lige. Milionski transfer realizvao je još Nihad Mujakić koji je otišao u Kortrijk za 1.1 miliona eura.

Top pet zatvaraju Rahmanović i Tomislav Barbarić (350.000 eura/Kortrijk). Niz fudbalera Sarajevo je uspjelo prodati za 300.000 eura. Marko Mihojević, Semjon Milošević, Nedim Hadžić, Riadj Sadiku i Dalibor Pandža su neki od njih.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kovačević je u Sarajevo stigao 2016. godine kada je priključen omladinskim selekcijama. Jedno vrijeme se kalio u niželigašu Mrkonjiću, a priliku da brani je dobio umjesto Bojana Pavlovića koji je u meču protiv Atalante pokazao "srednjak" navijačima Bordo tima.

Od tada je bivši mladi reprezentativac BiH bio nedodirljiva jedinica na golu višestrukog prvaka BiH. Na Koševu je osvojio dvije titule prvaka BiH te dva Kupa. Bio je junak i prošle sedmice kada je briljirao u penal seriji tokom finala protiv Borca. Koševo je napustio sa 98 nastupa na kojim je u 48 navrata sačuvao svoju mrežu.

Top Komentari

Mackintosh
Rakuni, stigla vam je masina za primanje golova hahahahahahaha
4 11
Lafac
E jjbg neko ga je ovdje "proglasio" najboljim golmanom zadnjih 20 godina a on se tako ponaša na golu,sramota hahaha
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi