Šta se dešava? Čekao i dočekao poziv u reprezentaciju, pa po povratku u klub izgubio mjesto u timu

Kovačević u tri meča na klupi za rezervne igrače

Šta se dešava? Čekao i dočekao poziv u reprezentaciju, pa po povratku u klub izgubio mjesto u timu

A. Beganović

Početkom sezone Vladan Kovačević je iz Sarajeva stigao u Rakow. Izborio se za mjesto u timu, dugo je čekao poziv u reprezentaciju i kada ga je dočekao po povratku u Rakow našao se u problemima.

U vikendu iza nas igrane su utakmice 28. kola fudbalskog prvenstva Poljske nakon kojeg je jasno da će se do samog kraja voditi velika borba za titulu prvaka.

Tri ekipe, Lech, Pogon i Rakow, našeg Vladana Kovačevića, nakon 28 odigranih kola imaju po 56 bodova, a upravo je ekipa nekadašnjeg golmana Sarajeva imala sjajnu priliku da se odvoji na vrhu tabele.

Naime, Pogon je u petak pretrpio poraz od Plocka na svom terenu (1:2), da bi Lech dan kasnije također na domaćem terenu remizirao sa Legijom (1:1). No, Rakow u nedjelju nije iskoristio "meč loptu" i domaćim remijem sa Slaskom (1:1) uspio se samo bodovno poravnati sa Pogonom i Lechom.

Nekadašnji golman Sarajeva remi svoje ekipe posmtrao je sa klupe za rezervne igrače i nakon reprezentativne pauze Kovačević je izgubio mjesto u timu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Dugo je čekao Kovačević na poziv Ivayla Peteva i kada ga je napokon dobio sasvim sigurno da njegovoj sreći nije bilo kraja. Ali, izgleda da mu je odsustvo sa treninga Rakowa donijelo mnogo više problema nego li je mogao zamisliti jer u tri odigrana susreta nakon reprezentativnih akcija, Kovačević nije upisao nastup za svoj klub.

Da stvar bude gora po njega, bar prema pisanju poljskih medija, mladi 18-godišnji Kacper Trelowski odlično je odgovorio na ukazano povjerenje pa će biti zanimljivo vidjeti za koje golmansko rješenje u samom finišu sezone odlučiti trener Rakowa Marek Papszun.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi