Kovačevićev Rakow je novi lider Poljske

Nastavljaju s dobrim rezultatima

Kovačevićev Rakow je novi lider Poljske

E. Škorić

Nogometaši Rakowa u 25. kolu poljske Ekstraklase stigli su do 15. pobjede i tako su se popeli na prvo mjesto.

Rakow je kod kuće s 2:1 bio bolji od Stal Mieleca, a na golu je ponovo dobro branio novopečeni bh. reprezentativac Vladan Kovačević.

Bivši golman Sarajeva ovaj put nije uspio da sačuva svoju mrežu, ali je odradio jako korektan posao i nastavlja da pruža sve bolje i bolje partije, zbog čega je na kraju krajeva i nagrađen pozivom od strane selektora Ivajla Peteva.

Rakow je u 50. minuti golom Sorescua došao do 1:0, no u 69. minuti Getinger vraća goste. Nedugo nakon toga jedan gol je VAR Rakowu poništio, da bi u 81. minuti Lopez s bijele tačke pogodio za velika tri boda domaćina.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Rakow ima 51 bod, jedan više od Pogona te dva više od Lecha. Ovaj tim u sljedećem kolu dočekuje Legiju i devet kola prije kraja ostaje jedan od kandidata za naslov prvaka.

Top Komentari

irnes4
Gledaj Vlade na slici ,bosanski Thibaut Courtois
5 1
GuiliDamou
Kad vec pisete treba da budete realni! Kad brani dobro brani, al veceras je direktan krivac za gol, sreca da su zabili drugi u ovako vaznoj utakmici! Gledao sam utakmicu bila na areni, tako da bi bilo dobro da budete objektivni, jos dosta ljudi je gledalo sigurno…
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi