Jagodić ne krije želju kada je u pitanju finale Kupa; Petrović se žalio na teren

Press konferencija nakon utakmice u Modriči

Jagodić ne krije želju kada je u pitanju finale Kupa; Petrović se žalio na teren

Haris Zilić

U prvom duelu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, Sloga Meridian Doboj i Zrinjski remizirali su rezultatom 0:0 u utakmici koja je odigrana na stadionu u Modriči.

Ovaj rezultat drži karte otvorene pred revanš u Mostaru koji je na rasporedu za 14 dana.

Po završetku večerašnje utakmice održana je i zvanična press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima Vlado Jagodić i Željko Petrović.

"Ovo je tek jedno poluvrijeme, traži se prolazak u finale. Finale je jednom ili nijednom za klubove poput nas. Morali smo igrati oprezno, znamo da je Zrinjski izgubio samo od Borca", rekao je Jgagodić i nastavio:

"Želio sam pobjedu, ali da smo se zaletili na Zrinjski skupo bi nas koštali. Išli smo na situaciju jedne oštre i sigurne igre, gledali smo da i protivnika učinimo nervoznim, ali zadovoljan sam i moram pohvaliti igrače. Jako je bitno da smo se vratili nakon utakmice u Konjicu."

Oglasi

Jagodić je prokomentarisao i revanš koji očekuje timove u Mostaru.

"Imamo aktivan rezultat, revanš je za 14 dana. Kod svih je favorit bio Zrinjski, ali u Kupu i fudbalu favorit ne pobjeđuje uvijek. Mi ćemo sigurno za 14 dana posložiti ekipu i probati napraviti probleme Zrinjskom, to će biti teško, ali nadam se da će biti zanimljiv revanš", istakao je Jagodić i dodao za kraj:

"Zrinjski je izmjenama pokazao koji kvalitet imaju, ali mi smo odigrali dostojanstveno. Mi ne krijemo da želimo finale i gledat ćemo da odigramo što bolje u revanšu."

Za razliku od Vlade Jagodića, trener gostiju iz Mostara Željko Petrović imao ja kraću izjavu nakon remija u Modriči (0:0).

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Teška utakmica kao i sve utakmice protiv Sloge. To je ekipa protiv koje je teško igrati kako zbog terena, tako i zbog njihovog stila igre. Imaju fenomenalnu sezonu", rekao je Petrović i dodao:

"Ja mislim da je 0:0 rezultat koji nam odgovara. Nadam se boljoj igri u Mostaru. Teren je malo bolji bio nego u prvoj utakmici, ali teško je bilo igrati. Hvala ljudima koji su uspjeli koliko toliko spremiti teren. Finale je naš cilj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi