Vlahović nezaustavljiv, hat-trick Pašalića

Lagane pobjede Atalante i Fiorentine

Vlahović nezaustavljiv, hat-trick Pašalića

Edmir Škorić

Prva dva meča 15. kola Serije A odigrana su večeras u Bergamu i u Firenci.

Fiorentina je u Firenci s 3:1 savladala Sampdoriju, a novi gol postigao je sjajni napadač srbijanske reprezentacije Dušan Vlahović. On je u 32. minuti pogodio za 2:1 i to je bio njegov 12. gol u Seriji A.

Pored Vlahovića, strijelci su bili još Callejon i Sottil, te Gabbiadini za goste, koji su prethodno poveli s 1:0.

Fiorentina dolazi do šestog mjesta sa 24 boda, dok je Sampdoria s 15. bodova na 15. mjestu.

Sjajan dan imao je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, koji je postigao hat-trick u 4:0 pobjedi Atalante nad Venezijom. Osim njega, u strijelce se upisao i Koopmeiners.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je sa 31 bodom ostala na četvrtom mjestu, ali se uključila u borbu za sami vrh. Ispred su Inter sa 31 bodom, Milan sa 32 i Napoli s 35 bodova. Jasno, svi imaju po utakmicu manje.

U Italiji se večeras igraju još dueli Salernitana - Juventus te Verona - Cagliari, dok su ostali mečevi ovog kola na programu u srijedu i u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi