U Empoliju ne pamte veću radost nakon jedne utakmice, Vlahović izbio na čelo liste strijelaca

Serija A

U Empoliju ne pamte veću radost nakon jedne utakmice, Vlahović izbio na čelo liste strijelaca

Edmir Škorić

U subotu u terminu od 15 sati odigrana su dva meča 14. kola italijanske Serije A.

Empoli je ostvario veliku pobjedu nad Fiorentinom (2:1) i ona sama po sebi moža ne bi bila toliko draga domaćoj publici da nije ostvarena preokretom u zadnjih nekoliko minuta.

Nastavio je Dušan Vlahović sjajnu golgetersku seriju i u 57. minuti 11. golom doveo Fiorentinu u vodstvo, ali su Bandinelli i Pinamonti u 87. i 89. minuti pogađali za nevjerovatan preokret domaće momčadi.

Empoli se popeo na 10. mjesto na tabeli sa 19 bodova, dok osmoplasirana Fiorentina ima 21 bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Preokret i to onaj "iz dvice u keca" viđen je u duelu Sampdorije i Verone (3:1). Gosti su poveli preko Tamezea u 37. minuti, da bi Candreva, Bereszynski i Murru u drugom dijelu režirali preokret Đenovljana.

Važna pobjeda Sampdorije u borbi za opstanak i tek četvrta u ovoj sezoni, dok je Verona ostala deveta s 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti