Vlasnik Leedsa uglednoj televiziji zabranio prenose

Nesvakidašnji događaj u Engleskoj

Vlasnik Leedsa uglednoj televiziji zabranio prenose

Endin Čaušević

Čelnici Leeds Uniteda zabranili su ulazak na stadion ekipi Sky TV-a koja je trebala prenositi ovu utakmicu sa Elland Roada.

Leeds večeras igra protiv Derbyja pred punim stadionom. Ipak, fudbalska javnost u Engleskoj šokirana je činjenicom da je vlasnik Leedsa Massimo Cellino zabranio SKY TV-u da prenosi ovu utakmicu iako imaju potpisan ugovor sa njima.

Izgovor italijanskog milionera bio je da je Leeds već osam puta bio u live prenosu, te da je to mnogo više nego što treba biti. Cellino vjeruje da tolika medijska pažnja šteti njegovim igračima i utječe na utakmice Leedsa.

"Informisani smo da ekipa Sky TV-a ne može ući na Elland Road iako je ranije sve već dogovoreno. Leeds United ima ugovor i obaveza im je da poštuju to", saopštili su čelni ljudi Championshipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Derby je ove sezone u live prenosu bio također osam puta, dok rekord drži Nottingham Forest sa devet prenosa.

Cellina, koji je i vlasnik Cagliara, vjerovatno očekuje kazna zbog ovog postupka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.