Everton bolji od Burnleyja, Leicesteru bod u Londonu

Engleski Premiership, 33. kolo

Everton bolji od Burnleyja, Leicesteru bod u Londonu

Fudbaleri Evertona slavili su pobjedu danas na domaćem terenu protiv Burnleyja sa 3:1 u okviru 33. kola engleskog Premiershipa.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je u izjednačenoj igri, a nakon 45 minuta nije bilo pogodaka. Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je četiri gola, a od toga tri u mreži gostujuće ekipe. Njihovu mrežu načeo je Jagielka u 49. minuti, ali gosti se vraćaju u meč tri minute kasnije preko Vokesa. 

Ipak, Everton je do kraja meča uspio da postigne još dva gola. Prvo je Mee postigao autogol u 71. minuti, a pobjedu Evertona potvrdio je Lukaku tri minute kasnije. Everton je nakon ove pobjede skočio na 5. mjesto sa 57 bodova, dok je Burnley pao na 14. mjesto sa 36 bodova.

U ostalim mečevima koji su igrani od 16.00 sati veoma zanimljivo bilo je u Londonu gdje su igrali Crystal Palace i Leicester, a na kraju je završilo 2:2. Strijelci za domaće bili su Cabayje i Benteke, dok su za goste pogađali Huth i Vardy. 

Od ostalih mečeva Stoke je slavio protiv Hulla sa 3:1, dok su Sunderland i West Ham podijelili bodove odigravši 2:2. Watford je na domaćem terenu bio bolji od Swansea sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti