Vojvodić: Niko nam ni aut nije poklonio, nismo mi krivi zbog Ristićeve nesmotrenosti

Trener Borca nakon jučerašnjeg derbija

Vojvodić: Niko nam ni aut nije poklonio, nismo mi krivi zbog Ristićeve nesmotrenosti

Ekipa Borca je jučer na svom terenu savladala Slogu iz Gornjeg Crnjelova u derbiju osmog kola Prve lige RS i na taj način preuzela prvo mjesto na tabeli.

Borac je slavio pobjedu rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu, dok je Sloga u 33. minuti ostala sa igračem manje kada je zbog drugog žutog kartona isključen Ristić.

Upravo zbog te, ali i još nekih odluka glavnog arbitra su bili ogorčeni u Slogi, te su se ubrzo i oglasili iz ovog kluba s porukom da je glavni arbitar uništio derbi, te da je samo nedostajalo da "počne šutirati na njihov gol".

Trener Borca Darko Vojvodić, međutim, nije tako vidio čitavu situaciju i smatra da je njegova ekipa zasluženo slavila.

"Ja samo mogu reći da je bila odlična utakmica, a suđenje neću komentarisati. Mi smo bili bolji iako smo bili bez pet standardnih igrača, čime ova pobjeda dobija na značaju. Sloga je odlična ekipa i ima određeni kvalitet, kao i mi, bio je ovo pravi derbi... Što se tiče te priče o suđenju, ja sam i odmah nakon utakmice rekao, a i u najavi sam to govorio, nijedna službena osoba nije 'pala' na Borcu, nama niko auta nije poklonio. Nismo mi krivi što je njihov igrač dva puta napravio nesmotren prekršaj i dobio dva žuta kartona. Niko ne može reći da ti prekršaji nisu bili za žuti karton", istakao je Vojvodić za SportSport.ba, pa se osvrnuo na svojevrsno rivalstvo koje se stvorilo izneđu Sloge i Borca:

"Naravno da postoji određeno rivalstvo, ali ja bih da istaknem da sam prije svega zadovoljan onime što smo mi uradili. Od momenta kada se Borac gotovo raspao do danas za nas predstavlja jedan ogroman povratak i to je za nas jako pozitivna stvar. Ne može nas niko osporavati, ako smo u osam utakmica prvenstva i dvije kupa primili samo jedan gol, a pri tome igramo ofanzivno. Od momenta izbacivanja iz Premijer lige je urađen zaista ogroman posao, a što se tiče utakmice sa Slogom uvijek neko bude zadovljan, a neko ne. Nismo ni mi bili zadovoljni nakon Modriče, ali šta je tu je."

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Jasno je da je primarni cilj Borca povratak u Premijer ligu i trener Vojvodić je uvjeren da njegova ekipa to može postići bez obzira na brojne promjene u odnosu na kraj prošle sezone.

"Mi smo taj cilj odmah postavili. Borac i po imenu i prezimenu mora igrati Premijer ligu, njemu je tu mjesto. Iako moram reći da neće biti lako, ovo su skoro sve novi igrači, ali već sada se vidi da ekipa dobija neke konture. Kažem vam nije ni sada bilo lako bez pet standardnih prvotimaca, ali uspjeli smo", poručio je Darko Vojvodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi