Vojvodić pred start drugog dijela: Ne sumnjam u plasman u Premijer ligu

Olimpik sutra dočekuje Slaven iz Živinica

Vojvodić pred start drugog dijela: Ne sumnjam u plasman u Premijer ligu

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će utakmicom protiv Slaven otvoriti proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Darko Vojvodić, šef stručnog štaba, zadovoljan je kako je njegova ekipa odigrala kup susret u Širokom Brijegu, u kojem je tim sa Otoke eliminisan nakon penala od Širokog Brijega na Pecari.

"Moram reći da sam zadovoljan kako je ekipa reagovala na utakmici u Širokom Brijegu. Igrači su pokazali da mogu odigrati na visokom nivou, protiv ekipe koja ima renome jedne od najboljih ekipa u našoj državi. Penali su lutrija i tu se ne može nikome ništa zamjeriti, ali ono što su pokazali moji fudbaleri na Pecari je upravo ono što sam tražio od njih i sa te strane sam zadovoljan. Naravno da bi utisak bio još bolji da smo izborili plasman, ali sve prikazano na terenu nam je pokazalo da smo na dobrom putu".

Koliko ste zadovoljni pripremama i kako je ekipa reagovala na vaše metode?

"Moram ih prije svega sve pohvaliti, jer se radi o skupu odličnih momaka i kvalitetnih fudbalera, profesionalaca, koji su stvarno odradili cjelokupan proces priprema bez ijedne zamjerke sa moje strane i stručnog štaba uopšte. Moj zadatak je bio da nakon mog dolaska aktiviram neke igrače koji su imali nešto manju minutažu u prethodnom periodu, a radi se o igračima koji su nastupali za veće klubove. Ako su neki od njih nastupali za Sarajevo ili Željezničar, onda je sasvim jasno da oni posjeduju kvalitet. Cilj je bio da aktiviranjem njih dobijemo dodatni kvalitet za dobro kluba. Tu prije svega mislim na Enisa Sadikovića, koji je zaista na pripremama pokazao da se na njega može računati, potom Kenana Handžića, za kojeg se zna od ranije. Ne treba napominjati kakve su oni uloge imali u svojim bivšim klubovima. Ognjen Stjepanović je ozbiljno napredovao na ovim pripremama. To je igrač na kojeg bi pažnju trebali obratiti selektori u njegovoj kategoriji. Moram istaći mladog Aida Tabakovića, koji je iako još uvijek mlađi junior, pokazao ogroman potencijal i on će biti neko na koga možemo računati u svim mogućim projektima kluba u budućnosti. Ne mogu da ne pomenem grupu iskusnijih fudbalera, koji su pokazali ogromnu dozu posvećenosti. Zajku Zebi sam na početku priprema rekao da može doći na početak prvenstva, da ću ga staviti da igra, jer imam povjerenje u njega. No ni on nije tražio nikakvu poštedu, pa čak i kad sam ga ja želio odmoriti, on je radio paralelno sa svima. Ima tu strast i energiju i možda bolju i veću nego prije deset godina. Od njega očekujem puno stvari na terenu i izvan njega. Povratak Adnana Osmanovića je velika stvar za nas. On je prošle sezone bio naš najbolji igrač. U Slobodi se nije najbolje snašao, ali mislim da će za nas predstavljati ogromno pojačanje. Prinove su se pokazale veoma dobro i mislim da smo uspjeli stvoriti jednu homogenu ekipu, koja će u proljetnom dijelu sezone pokazati puni potencijal".

Plasman u Premijer ligu BiH ste isticali kao prvenstveni cilj u ovoj sezoni. Kako sada nakon završenih priprema gledate na ostvarenje tog cilja?

"Vjerujte da ja niti jednog momenta ne sumnjam u plasman u Premijer ligu BiH. Bit će to jedan drugačiji Olimpik, dosta agresivniji, sa jednom drugačijom vrstom vođenja ekipe, sa drugačijim stilom igre u posjedu lopte i svi oni koji dođu na stadion moći će to da vide. Jednostavno, bit će to jedna predradnja kako bismo nakon plasmana u Premijer ligu BiH izgledali puno bolje".

Čini se da nemate puno dilema oko početnog sastava.

"Neko sam ko ne obraća puno pažnju na rezultat pripremnih utakmica. Ja sam već u prvom poluvremenu prve pripremne utakmice protiv Leotara, znao sastav za start prvenstva. Nisam ih htio maltretirati i forsirati. Nama malo predstavlja problem teren za treniranje, ali smo ugovorom sa ilidžanskim Igmanom riješili i taj problem, pa ćemo u budućnosti imati puno bolje uslove. Ono što sam tražio od igrača, oni su to uradili krajnje profesionalno i odgovorno i ja im na tome čestitam. Vidjet ćemo jedan bolji Olimpik kada počne prvenstvo".

Sasvim sigurno ste pratili i konkurente. Kakvo je vaše mišljenje o drugim ekipama?

"Sve ostale ekipe igraju na isti način. Tvrdo, čvrsto, dugim loptama preskaču igru i tako je najlakše igrati. Ekipe su se dosta mijenjale, pa je jako teško sada sa ove distance reći u kakvom su stanju. Ono što znam je da je jako teško brzo sklopiti ekipu. Pojedine ekipe imaju i nerealne ambicije, znaju to i oni sami, ali eto. Mislim da se i rano krenulo sa nekim prljavim stvarima, ali Bože moj, takva je liga. Što se tiče direktnih konkurenata mislim da su isti oni koji su bili i na početku. TOŠK, GOŠK i Goražde su ekipe koje ne smijemo potcijeniti. Pratio sam ih tokom priprema i mogu reći da su igrali po prinicipu toplo-hladno. Mišljenja sam da smo ubjedljivo najbolja ekipa, ali to moramo potvrditi i na terenu".

U prvom kolu dočekuje ekipu Slavena koja je doživjela dosta promjena tokom pauze.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Gledao sam Slaven, koji je imao dosta promjena tokom zimske pauze. mi nismo u prilici da bilo koga potcijenimo. Ne želim da se razmećem izjavama da smo mi bolji puni, ali moram reći da smo kvalitetniji i bolji u ovom momentu i očekujem pobjedu, jer je sve drugo neprihvatljivo za nas. Očekujem jednak pristup na svakoj utakmici, da na svakoj utakmici pokažu svoj karakter i talenat. Sve svoje znanje sam usmjerio prema ovoj utakmici prvog kola protiv Slavena, u kojoj želimo predstaviti sve ono što smo radili u prethodnom periodu", dodao je Vojvodić.

Utakmica između Olimpika i Slavena igra se sutra (subota) od 15 sati na stadionu Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi