Vojvodić: Široki ima ekipu i baš ih briga da li će ih neko gledati ili ne...

Trener Olimpika pred duel četvrtfinala Kupa BiH

Vojvodić: Široki ima ekipu i baš ih briga da li će ih neko gledati ili ne...

U srijedu se igraju utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Tako će na Pecari snage odmjeriti Široki Brijeg i federalni prvoligaš FK Olimpik.

Šef stručnog štaba Olimpika Darko Vojvodić je danas govorio o duelu sa Širokim. Svjestan je Vojvodić snage i kvalitete ekipe Širokog.

"Moram reći da je Široki favorit kada govorimo o toj utakmici i da utakmica dolazi u jako neugodno vrijeme. To je prva utakmica koja nas čeka u ovoj godini i nimalo naivan protivnik, jedan jako kvalitetan tim koji sam već imao priliku gledati nekoliko puta. Široki Brijeg ima jednu mladu ekipu, koja je u ovom momentu kvalitetnija od nas. Sve ono što bi mi učinili tamo u smislu prolaza bio bi jedan ogroman podvig, ali fudbal je i zanimljiv zato što bolji uvijek ne pobijedi, tako da ne idemo na Pecaru sa bijelom zastavom", rekao je Vojvodić.

Imali ste priliku gledati i analizirati protivnika u nekoliko utakmica, da li je to prednost za Olimpik? Vukovi još uvijek nisu počeli sa takmičarskim utakmicama...

"Nema tu neke prednosti, svako svakoga zna, ili imate ekipu ili je nemate. Široki ima ekipu i baš ih briga da li će ih neko gledati ili neće, oni imaju svoj način igre i u Cipetiću i Ćoriću imaju dva zaista vrhunska igrača, zatim Angelovu, Pervanu, koji im je donio 'šmek' u igri koji im je falio, mislim da su sastavili veoma dobru i mladu ekipu. Možda imaju dosta povrijeđenih igrača, ali ovi koji su ih zamijenili to su uradili na najbolji mogući način, tako da za mene je Široki odigrao dvije odlične utakmice ove sezone", istakao je Vojvodić.

Vojvodić se potom osvrnuo na svoju ekipu i sastav sa kojim će istrčati na Pecari.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Imamo dosta problema pred utakmicu sa Širokim Brijegom, jer nam tu ne mogu igrati Adnan Osmanović, Nikola Mojović i Nikola Baban, jer su već igrali u Kup takmičenju. Faris Handžić, Muamer Adžem i Zajko Zeba su bili bolesni, jer ni nas nije zaobišla ova gripa, tako da Handžić sigurno neće moći, a za Zebu i Adžema ćemo vidjeti. Jučer su trenirali, ali iza njih je kraća pauza, no vjerovatno će biti spremni za ovu utakmicu. Kenan Handžić je imao problem sa povredom, ali je jučer trenirao i vidjet ćemo u kakvom je stanju. Svi ostali igrači su spremni i vjerujem da će dati svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo. U ovoj utakmici ne možemo igrati sistem u kojem smo igrali tokom priprema, zbog konfiguracije ekipe u ovom momentu, ali i načina na koji igra Široki, morat ćemo promijeniti sistem igre", istakao je trener Olimpika.

Inače, duel Širokog i Olimpika na Pecari se igra u srijedu od 18:00h.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

simin_han
Dobar trener odličan profesionalac .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi