Vokrri: Samo su Hrvatska i Srbija ispred Kosova

Gdje je BiH?

Vokrri: Samo su Hrvatska i Srbija ispred Kosova

Fadil Vokrri, predsjednik Kosovskog nogometnog saveza, smatra da tamošnja reprezentacija po kvalitetu ne zaostaje mnogo za regionom. 

Kosovo je postalo ravnopravni član UEFA-e i imat će pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a nakon prijema Fadil Vokrri je ocijenio kako su po kvalitetu ispred samo Hrvatska i možda Srbija.

"Hrvatska i možda Srbija su na našem nivou, dok ostali ne prave veliku razliku u odnosu na nas. Prijem u UEFA-u je veliki uspjeh za Kosovo, a to smo to zaslužili i mnogo prije. No, odluka je donesena i mi smo zadovoljni", izjavio je Vokrri. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovski savez očekuje da u narednim danima bude primljen i u okrilje FIFA-e, čime bi dobio naknadno mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi