"Volim Florenzija, ali to ne znači da ga želim u klubu"

Italijan na izlaznim vratima Rome

"Volim Florenzija, ali to ne znači da ga želim u klubu"

Italijanski mediji uvjereni su da će Alessandro Florenzi biti prvi koji će tokom januara napustiti Romu.

Florenzi je već sedam godina standardni član Rome, ali kako u posljednje vrijeme ne dobija previše priliku za igru, glasine o eventualnom transferu sve su učestalije.

Interesovanje za njegove usluge javno je iskazao predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero, a uz klub iz Genove, kao potencijalni kupac pominjala se prethodnih dana i Fiorentina. Ipak, iz tabora Viola u međuvremenu je stigao demant.

"Ovo je period kada se pojavljuju takve stvari. Sa Florenzijem imam dobar odnos. Volim ga kao igrača, ja sam mu dao prvi ugovor u Romi, ali on ima klub. Nikakvih, dakle, nije bilo razgovora, ni sa Romom, ni sa njegovim agentom", izjavio je sportski direktor Fiorentine Daniele Prate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno i sam Florenzi uveliko razmatra mogućnost da promijeni sredinu, budući da je svjestan da se uz status kakav danas ima teško može naći među putnicima za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi