Stoper Kelna i U-17 selekcije BiH

Voloder: Imao sam poziv Njemačke, ali odlučio sam se igrati za BiH

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je mini pripreme u Zenici, a u narednom periodu prije početka Elitnog kruga kvalifikacija odigrat će četiri prijateljske utakmice.

Jedan od stubova ove reprezentacije je i stoper njemačkog Kelna Robert Voloder, koji je sve oduševio nastupima u kvalifikacijama. Ovaj stoper se nada da ova selekcija može do trećeg nastupa na Evropskom prvenstvu.

"Mislim da smo dobro odradili ove mini pripreme, tu su bili i neki novi igrači koji se polako uklapaju u ekipu. Pred nama su sada prijateljske utakmice protiv Makedonije i Slovenije. To će svakako biti dobar test za nas, ali i prilika da se još bolje uigramo i nadam se pobjedimo naše protivnike. Glavni cilj je da što spremniji dočekamo taj Elitni krug kvalifikacija", ističe Voloder.

Vjeruje da reprezentacija može ponovo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Da ne vjerujem da možemo otići na Evropsko prvenstvo ne bih ovdje ni bio, mislim da možemo postići taj uspjeh. Grupa je stvarno teška, respektujemo protivnike, ali ako mi svi budemo na visokom nivou možemo se nadati uspjehu. Nadam se da ću i ja opravdati povjerenje, ako ga dobijem od selektora, te da ćemo na kraju svi zajedno slaviti", nada se stoper Kelna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Imao je poziv da igra za reprezentaciju Njemačke, ali on se odlučio za BiH.

"Moja odluka je bila da igramo samo za BiH, imao sam poziv Njemačke, ali odmah sam kazao da ću igrati samo za BiH. Kada je u pitanju omladinski nogomet u Njemačkoj, ima sigurno osam do 10 ozbiljnih ekipa u mom uzrastu, tako da ima dosta dobrih i jakih utakmica, svaki meč je novo dokazivanje i borba, tako da je kvaliteta sigurno na visokom nivou", kazao je za SportSport.ba Robert Voloder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi