Hoće li ga na Grbavici krenuti? Novi napadač Željezničara u karijeri je postigao sedam golova

Aleksandar Vučenović

Hoće li ga na Grbavici krenuti? Novi napadač Željezničara u karijeri je postigao sedam golova

E. Ganibegović

FK Željezničar jučer je predstavio novo pojačanje.

Rade se o napadaču s austrijskim papirima porijeklom s naših prostora, Aleksandru Vučenoviću, koji je stigao iz finske Hake do kraja sezone.

Stigao je kao slobodan igrač, a u Bosni i Hercegovini se o njemu ne zna tako puno.

Vučenović je igrao za omladinske selekcije St. Poltena čiji je bio i seniorski član. U februaru 2020. godine odlazi u slovački Sered gdje je igrao godinu dana, a potom odlazi u finsku Haku koju je napustio početkom ove godine.

Željezničar se trenutno priprema u Konjicu, a 24-godišnjak će se novim saigračima priključiti danas i biti na raspolaganju treneru Edisu Mulaliću.

Možda i nevjerovatna statistika kaže da je Vučenović, iako napadač, u dosadašnjoj karijeri postigao tek sedam golova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle godine je igrao i sezonu karijere u Finskoj postigavši pet golova u elitnom razredu finskog fudbala, a dva gola ranije u karijeri još je postigao za St. Polten.

Vučenović na Grbavicu stiže kao zamjena za Luku Juričića, a vidjet ćemo da li će nakon njegovog dolaska u klubu ostati i nigerijski napadač Fatai koji za sada ima prolazne ocjene.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denny84
Ovakvi vasi tekstovi su pokazatelj da se dizemo. Utjecem se od vremena kad vi o nama dobro pisete!
10 1
BordoBijeli1946
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi