Vučica u šoku: Rudiger je prisiljen da napusti Romu

Ponovo meta rasističkih ispada

Vučica u šoku: Rudiger je prisiljen da napusti Romu

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Antonio Rudiger od svog dolaska u Romu postao je jedan od najvažnijih igrača u odbrani rimske ekipe.

Iako je na početku sezone imao problema sa povredom Rudiger se ponovo ustalio u prvi tim Vučice, te je za kratko vrijeme postao jedan od najvažnijih igrača u defanzivi ekipe Luciana Spallettija. Ipak, italijanski mediji danas su šokirali navijače Rome informacijom da ovaj Nijemac želi da napusti ovaj klub.

Naime, već drugi put ove sezone Rudiger je bio meta navijača Lazija koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi. Njemački fudbaler je svojim prijateljima izjavio da ga to pogađa više nego što je mislio, te da će na kraju sezone napustiti Italiju jer ne može više to da trpi.

Navodno, Rudiger želi da svoju karijeru nastavi u Engleskoj iako ne krije želju da ostane u Romi. Ipak, on je svjestan da se protiv rasizma u Italiji ne može sam boriti i prisiljen je da napusti Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U cijeloj ovoj situaciji mogao bi profitirati Manchester United koji je ranije pokazao interes za fudbalera Rome. No, navijači rimske ekipe se nadaju da će se Rudiger predomisliti do kraja ove sezone. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi