Vučinić nisko pao: Crnogorska legenda mora na optuženičku klupu
Foto: EPA

Propast nekad sjajnog fudbalera

Vučinić nisko pao: Crnogorska legenda mora na optuženičku klupu

Nekada sjajni crnogorski fudbaler Mirko Vučinić dotakao je dno.

Protiv Vučinića, koji je svojevremeno nosio dresove Juventusa i Rome, pokrenuta je tužba da je u periodu od 2014. do 2017. godine utajio čak 5.8 miliona eura poreza.

Za cijeli slučaj saznalo se u decembru kada je slavnom Crnogorcu oduzeta mnogobrojna imovina, uključujući vilu u Rimu, dvije kuće u Lecceu te nekoliko skupocjenih automobila, a na tužbu koja je pokrenuta njegov advokat Antonio Savoia već je uložio žalbu.

Savoila "brani" Vučinića činjenicom da je u pomenutom periodu boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao igrač Al-Jazire i da zbog toga nije vezan za italijanski poreski sistem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvo ročište povodom tužbe zakazano je za posljednji dan marta.

Svojevremeno je Vučinić za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore odigrao 47 utakmica i pritom postigao 17 pogodaka. Najveći trag u karijeri ostavio je igrajući u Seriji A, gdje je uz Juventus i Romu nastupao još za Lecce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi