Vukas nakon izbacivanja Akademije Pandev: Idemo u Sarajevo napraviti pravi posao
Jabuka.tv

Trener Zrinjskog prezadovoljan

Vukas nakon izbacivanja Akademije Pandev: Idemo u Sarajevo napraviti pravi posao

A. Čaušević

Zrinjski je sa ukupnih 6:0 izbacio Akademiju Pandev u prvom pretkolu Evropske lige. 

Trener Plemića Hari Vukas je bio veoma zadovoljan onim što su pokazali njegovi izabranici u dvomeču s ekipom iz Sjeverne Makedonije.

"Čestitke mojim momcima na dobroj igri i rezultatu, nije mala stvar ostvariti ovakve rezultate u pretkolima evropskih takmičenja, bili smo mudriji i konkretniji, smatram da je Akademija Pandev jedna veoma dobra ekipa", rekao je hrvatski stručnjak.

"U prvom poluvremenu nismo bili pravi, falilo je malo više osobnosti da se rad s treninga odigra na pravi način, ali smo u drugom poluvremenu odigrali u punom svjetlu, stvarno sam prezadovoljan."

Komentarisao je Vukas promjene u igračkom kadru te utakmicu sa Sarajevom u prvom kolu Premijer lige.

"Logično je bilo napraviti promjene obzirom na ritam koji nas čeka, imamo kvalitetan roster i neki igrači su morali upasti da malo kalkuliramo jer nije bila velika razlika... Ostvarili smo rezultat, prošli dalje, a i neke igrače smo odmoriti, možemo biti zadovoljni."

"Svi znamo šta je Sarajevo, osvojili su duplu krunu, radi se o dobroj ekipi, gledali smo ih protiv Celtica, trebamo se dobro spremiti, idemo gore napraviti pravi posao", poručio je Vukas koji je dodao da tek nakon toga treba razmišljati o duelu s Utrechtom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Trener Akademije Jugoslav Trančevski je čestitao Zrinjskom na zasluženom prolasku u ovom dvomeču.

"Čestitam Zrinjskom koji je bio ubjedljivo bolja ekipa, igrali su bolje taktički, bili su zreliji, očekivao sam malo više od mojih momaka, posebno u ovoj drugoj utakmici, naš cilj je da obučavamo igrače, imali smo par mladih igrača i iskusnijih, možda smo igrali dopadljivo na oko, ulaskom Govedarice napravljena je razlika", rekao je Trančevski.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Vukas,namaži pakšu vazelinom kad ti uleti hat trick od Mersudina
15 0
Ludilo_brale
De budi pošten pa priznaj da si ti mazao svoj kad ti ga je gey Mersudin uvalio ?
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi