Marokanci su tokom utakmice prolazili kroz pakao, selektor Regragui govorio o šoku za šokom!

Lavovi Atlasa zaustavljeni u polufinalu

Marokanci su tokom utakmice prolazili kroz pakao, selektor Regragui govorio o šoku za šokom!

Admin Čaušević

Ostavili su srce na terenu i kupili milione fudbalskih fanova širom svijeta. Za ono što su uradili tokom Svjetskog prvenstva Marokonaci zaslužuju samo pohvale. Njihov put je okončan u polufinalu pa im preostaje borba za treće mjesto. 

Maroko je definitivno najveće iznenađenje Mundijala u Kataru. Nisu ni razočarali u polufinalu protiv Francuske, imali su niz sjajnih prilika, ali Trikolore je zaista teško pobijediti, pogotovo u meču nokaut faze.

Trikolori su slavili sa 2:0, a Marokanci su časno predali oružje bez obzira što su tokom utakmice prolazili kroz pravi pakao i doživljavali šok za šokom.

Šta se dešavalo u marokanskom taboru najbolje je kazao selektor Walid Regragui pa je bilo sasvim jasno da su šanse za izbacivanje Francuske bile minimalne.

"Dali smo maksimum, to je najvažnije. Imali smo nekoliko povreda, izgubili smo Aguerda na zagrijavanju, Saïssa, Mazraouija na poluvremenu", rekao je Regragui te nastavio:

"Protiv ekipe kao što je Francuska i najmanja greška se plaća. Ne možemo u finale ako gubimo na poluvremenu. Bilo je puno bolje u drugom poluvremenu, iako nas je 'ubio' drugi gol."

Oglasi

"Ipak, ovaj poraz ne umanjuje sve ono što smo uradili tokom turnira."

"Sada je najvažnije bilo pokazati se u dobrom svjetlu, da imamo sjajne navijače i da vrijedom."

"Morat ćemo još više raditi da dođemo do vrhunskog nivoa, ali mislim da nismo daleko od toga."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Regraguiju je preostalo da motiviše igrače za utakmicu trećeg mjesta protiv Hrvatske. Taj susret se igra u subotu.

Interesantno da su Lavovi Atlasa turnir otvorili upravo remijem protiv Vatrenih(0:0), poslije čega su uslijedili trijumfi nad Belgijom i Kanadom te izbacivanje Španije i Portugala u nokaut fazi.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ta ubleha je najgori dio marokinaca ovog ciklusa daga se nisu otarasili fasovali bi oni jos u grupi vai nogu u guzcu i progledali su
0 8
VenamaHrabrih
Nema osvrta na nerede u Francuskoj i Belgiji koje su izazvali navijači Maroka??? Šta je sa onim; Treba poštovati pravila zemlje domaćina?
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi